Vappu Pimiän mustikkapiirakka on helpoista helpoin: ”Syntyy käden käänteessä”

Julkaistu:

Kesäherkut
Kesän klassikkoherkku ei vaadi leipurin taitoja.
Tv- ja radiojuontajana tunnetun Vappu Pimiän syksyllä 2017 ilmestynyt Vappu leipoo (Cozy Publishing) on hänen kolmas keittokirjansa.

Kirjan esittelytekstissä mainitaan, että Vappu Pimiä on innokas kotileipuri.

– En halua profiloitua alan ammattilaisena, mutta olen aina ollut valtavan kiinnostunut ruoasta ja leipomisesta. Olen leiponut aina, ihan lapsesta ja teinistä asti, Pimiä kertoi Ilta-Sanomille kirjan julkistamisen aikoihin.

– Halusin pitää ohjeet yksinkertaisina. Kirjassa on reseptejä, joita käytän itse. En ole keksinyt pyörää uudestaan, mutta olen kokenut nämä ohjeet hyviksi.

Yksi esimerkki simppelistä ohjeesta on mustikkapiirakka. Vappu Pimiä kirjoittaa reseptin alustuksessa, että tämä piirakka toimii hyvin esimerkiksi yllätysvieraiden varalta.

– Tämä piirakka syntyy käden käänteessä ja minkäänmoisia jauhopeukalon taitoja ei tarvita, Pimiä kirjoittaa.

Helppo mustikkapiirakka

1 paketti makeaa piirakkataikinaa (pakaste)

5 dl mustikoita

1/2–3/4 dl sokeria

1 tlk (200 g) kermaviiliä tai ranskankermaa

1 kananmuna

1 tl vaniljasokeria (halutessasi 1 sitruunan raastettu kuori)

Valmistusohjeet

  1. Sulata valmistaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  3. Painele taikina pyöreään piirakkavuokaan, tai leivinpaperin päälle vuoan kokoiseksi levyksi ja nosta paperin kanssa vuokaan.
  4. Kaada päälle mustikat.
  5. Sekoita loput ainekset keskenään ja kaada mustikoita päälle.
  6. Paista piirakkaa uunissa 25–30 minuuttia.
  7. Tarjoile jäähtyneenä sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera.
Resepti: Vappu Pimiä, Vappu leipoo (Cozy Publishing 2017)

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt