Sikke teki siskonsa herkkureseptistä oman versionsa: mahtava raparperipannari! - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Sikke teki siskonsa herkkureseptistä oman versionsa: mahtava raparperipannari!

Raparperipannari on täydellinen tarjottava kesäisiin kahvitteluhetkiin.

Raparperipannari on täydellinen kesäherkku.

27.5.2018 8:02

Jos tekee mieli pannaria ja on raparperiaika, niin helpointa on tehdä se vanhan, hyväksi havaitun ohjeen mukaan.

Ripottele pinnalle ohueksi siivutettua raparperia, sekä sokeria. Ja simsalabim, kohta lautasella on pala ihanaa raparperipannaria.

Pannarin ohjeen vohkin Hanna-siskoltani ja tein siitä version oman maan raparperilla.

Hyvää tuli.

Hannan pannari ja raparperit

Pannari:

Niin monta raparperinvartta, että siivut peittävät pannarin pinnan aika paksuna kerroksena (huomasin nimittäin, että itse olisin voinut laittaa enemmänkin, ne kuitenkin kutistuvat uunissa).

3 kananmunaa

7 ½ dl kuohukermaa

3 dl vehnäjauhoja

¾ dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 tl kardemummaa

1 ½ tl suolaa

75 g sulatettua voita (unohdin tämän, mutta hyvää oli silti)

3–4 rkl sokeria (minulla Demeraraa, se maistuu vähän toffeelle)

Pinnalle:

Raastettua sitruunankuorta (jos tykkäät siitä)

Tomusokeria

Valmistusohjeet

Vatkaa munien rakenne rikki, mittaa muut aineet joukkoon ja sekoita hyvin vispilällä vatkaten. Anna tekeytyä 10 minuuttia.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle, korkeareunaiselle uunipellille.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin vartti, tai kunnes pannukakku on noussut kupruiseksi ja saanut hiukan väriä pintaan.

Kumoa raparperinsiivut pannarin pinnalle ja ripottele sokeri päälle.

Paista vielä vartti.

Viimeistele sitruunankuorella ja tomusokerilla. Tarjoa kevyesti vatkatun kerman kera.

Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja.

Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeata kotiruokaa, joka on aina maistuvaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit