Siken nopea omenapiiras on kahvipöydässä puolessa tunnissa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Siken nopea omenapiiras on kahvipöydässä puolessa tunnissa

Pienellä oikaisulla saat kahvipöytään nopeasti raikkaan ja kauniin herkun.

Piirakan voi tehdä myös esimerkiksi luumuista.

20.5.2018 8:00

Kaikkea ei aina tarvitse tehdä alusta asti itse. Jos on kiire, jälkiruoan tai kahvihetken herkun saa helpommin aikaiseksi (tai ainakin vähemmällä tiskillä), kun vähän oikaisee.

Tässä tapauksessa nappasin kaupan pakastealtaasta valmiin piirastaikinan, raastoin taikinan päälle loput aiemmin käyttämästäni mantelimassasta (tuli sekin hyödynnettyä) ja siivutin sen päälle jo hiukan nahistuneet omenat hedelmäkorista.

Koko homma kesti reilun puolisen tuntia.

Tämän piiraan voi yhtä hyvin tehdä esimerkiksi luumuista.

Nopea omenapiiras

1 paketti pakastettua murotaikinaa

150 g mantelimassaa

3-4 omenaa

3 rkl sokeria

Kiilteeksi piiraan pinnalle:

1 dl aprikoosimarmeladia (muukin marmeladi käy)

1 rkl sitruunamehua (tai vettä)

Tarjoiluun:

Jäätelöä, mascarponea tai kermavaahtoa

Anna pakastetaikinan sulaa paketin ohjeen mukaan ja kaulitse se sitten pellille sopivaksi pyöryläksi. (Taittelin reunoja hiukan ylöspäin, mutta se on turhaa, sillä uunissa ne lässähtävät kuitenkin alas. Mutta se ei haittaa, sillä mitään ei valu pellille. Mantelimassa pysyy hyvin paikallaan ja omenalohkot sen päällä.)

Raasta mantelimassa taikinan päälle ja asettele sen päälle omenasiivut kauniiseen muodostelmaan.

Jos tuntuu siltä, että makeus ei muuten riitä, ripottele sokeria pinnalle.

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 25 minuuttia, tai kunnes taikinan reunat saavat kauniin värin.

Lämmitä marmeladi ja sitruunamehu varovasti pienessä kattilassa ja penslaa ne sitten vielä lämpimän piirakan pintaan.

Tarjoa piirakka vaniljajätskin tai kevyesti vatkatun, hunajalla maustetun mascarponen tai kermavaahdon kera.

Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja.

Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeata kotiruokaa, joka on aina maistuvaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit