Riku Rantalan grillimenu – kokeile ainakin halloumi-hedelmäsalaattia - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Riku Rantalan grillimenu – kokeile ainakin halloumi-hedelmäsalaattia

Mad Cookista tunnetun Riku Rantalan mukaan harjoittelu tekee grillimestarin.

Rantala savustaa lahnoja, pikkuahvenia ja särkiäkin.

18.5.2018 11:21

Kesäisin saaressa kokkaava Mad Cook Show -televisio-ohjelman keittiömestari Riku Rantala ei ollut grillaajana seppä syntyessään. Harjoitus on kuitenkin tehnyt paitsi keittiömestarin myös grillimestarin.

– Kun kotimaista hevosta osuu kohdalle, ostan aina. Hevosen lihan haaskaaminen on silkka järjettömyys. Ja vaikka Suomessa asiaa ei ole aina ymmärretty, konin sisäfile on pihvien aatelia.

Rantala ei pidä taukoa grillaamisessa edes talvella.

– Pihalle kannattaa mennä siksikin, että ei rasva roisku.

Kesäisin ruokahävikkiä karsastava mies hyödyntää kalansaaliinsa tarkkaan.

– Kalaa meillä riittää niin grillattavaksi kuin savustettavaksikin. Savustelen lahnoja, pikkuahvenia – ja särkiäkin.

Rikun 4H eli heppaa, halloumia, hedelmäsalaattia ja herkkusienivartaita

Hevospihviainekset:

4 kotimaista hevosen sisäfilepihviä

suolaa, pippuria

Hevosen sisäfilettä ei kannata marinadeissa lutrata, suola ja pippuri riittävät. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen grillausta. Laita sillä välin salaatti ja valmistele vartaat ja halloumit grillausta varten.

Öljyä grilliritilä ennen kuin heität pihvit tulille. Paista kuumassa grillissä kunnes nestettä alkaa ilmestyä raa'alle puolelle – tähän menee paksuudesta riippuen parisen minuuttia.

Käännä ja grillaa toistakin puolta sama aika. Suolaa, pippuroi ja kääri ensin mikrokuituliinaan (pitää pinnan rapeana) ja sitten tiukkaan foliopakettiin vetäytymään kymmeneksi minuutiksi. Sinä aikana ennätät grillata vartaat, halloumit ja pinjansiemenet.

Halloumi-hedelmäsalaatti

1 paketti viipaloimatonta halloumijuustoa

salaattia

rucolaa

puolikas hunajameloni

1 litra mansikoita

1 pussi pinjansiemeniä

tuoretta minttua

Valmistusohjeet:

  1. Viipaloi halloumit ja laita hetkeksi likoamaan kylmään veteen, jotta suolaisuus vähenee.

  2. Viipaloi meloni ja mansikat ja sekoita ne salaatin ja rucolan sekaan.

  3. Sekoita salaatinkastike ja mausta salaatti. Lopuksi grillaa halloumit sekä paahda pinjansiemenet ja nakkele ainekset salaattipedin päälle.

  4. Koristele mintulla.

Salaatinkastike

0,5 dl oliiviöljyä

1 rkl valkoista balsamicoa

1 tl dijoninsinappia

suolaa

pippuria

Herkkusieni-kasvisvartaat

kesäkurpitsaa

sipulia

paprikaa

isoja herkkusieniä

suolaa ja pippuria

oliiviöljyä

Valmistusohjeet:

  1. Lohko ja viipaloi kasvikset, aseta vartaisiin. Sienet menevät puolikkaina tai kokonaisinakin.

  2. Sivele öljyllä ja grillaa nopeasti, jotta sienistä ei tule mustanpuhuvaa, pehmeää muhjua.

  3. Öljyä välillä käännellessä ja suolaa ja pippuroi.

  4. Hepan ja halloumin seuraksi sekä caballero-hevosmiesten kunniaksi suosittelen espanjalaista Rioja-punaviiniä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit