Bryggeri Helsinki avaa oman ravintolan Berliinissä

Julkaistu:

ULKOMAILLE
Helsinkiläinen panimoravintola Bryggeri Helsinki avaa uuden ravintolan Berliinissä.
Parhaillaan Helsingissä 5-vuotisjuhliaan viettävän Bryggerin suomalais-saksalainen olutravintola tulee Prenzlauer Bergin kaupunginosaan.

Bryggeri Helsingin toiminnasta vastaavan Rakuuna Olut Oy:n hallitus on pitkin vuotta linjannut eri toimintamahdollisuuksia ja päättänyt perustaa ravintolan Saksan pääkaupunkiin Berliiniin. Valmis ravintolakiinteistö löytyi Berliinin Prenzlauer Bergin kaupunginosasta osoitteesta Göhrenerstrasse 5.

Berliinissä Bryggerin ravintolatoiminnasta vastaa saksalaisyritys, josta Rakuuna Olut omistaa puolet. Ravintola- ja panimoyrittäjä Pekka Kääriäinen sekä kaksi muuta suomalaista liikemiestä ovat yrityksessä vähemmistöosakkaina.

Göhrenerstrassen vuokrakiinteistössä on liiketilaa lähes 300 neliömetriä. Ravintolassa on 100 asiakaspaikkaa sekä ulkona noin 50 terassipaikkaa.

– Vuokrasopimuksen teimme viime viikolla. Tiloissa on valmis kalusto, joten pääsemme aloittamaan toiminnan varsin nopeasti pienen pintaremontin ja lupien saamisen jälkeen. Uskon, että vietämme avajaisia pian juhannuksen jälkeen, Kääriäinen sanoo.

– Uuden ravintolan tarkoituksena on kokeilla Bryggeri Helsingin ravintolakonseptia ulkomailla sekä saada lisämyyntiä ja vientiä oman panimon tuotteille. Koko konsepti toteutetaan osana laajempaa suomalaisten pienvalmistajien vientihanketta, Kääriäinen perustelee.

Ravintolayhtiön toimitusjohtajina ovat Pekka Kääriäinen ja Berliinissä asuva Niina Tanskanen-Raack. Ravintolasta ja keittiöstä vastaa Ismo Piispanen.