Ajankohtaista

Siken nopeisiin ja herkullisiin pikkusuolaisiin voi käyttää sitä, mitä jääkaapista sattuu löytymään

Julkaistu:

Sikke - ruokaa rakkaudella
Jos jääkaappiin on jäänyt lojumaan epämääräinen kokoelma eri vihanneksia, ne voi käyttää tähän maistuvaan suolaiseen herkkuun.
Tässä resepti, jonka teet nopeasti, vaikka tulos näyttää siltä kuin aikaa olisi uhrattu enemmänkin.

Mikä parasta, siihen saa käytettyä vihanneslokerossa lojuvat vihannekset. Kaikki kelpaa, joten ei tarvitse hankkia näitä, joita minulla sattui olemaan. Voit käyttää niitä vihanneksia, joita itselläsi on.

Feta-vihannestäytteiset filokolmiot

1 pkt filotaikinaa

1 paketti pinaattia
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

muutama kevätsipulinvarsi

pieni broccolinpää

pieni nippu tilliä

paketti fetajuustoa

loraus sitruunamehua

suolaa, pippuria, muskottia

Ryöppää vihannekset nopeasti suolatussa vedessä ja hienonna ne veitsellä massaksi.

Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla ja ripauksella muskottia, jos pidät siitä.


Valkosipuliakin voi lisätä tai chiliä – tee massasta niin hyvää, että voisit syödä sen saman tien lusikalla.


Levitä filotaikinalevy leivinpaperin päälle ja voitele se voisulalla, aseta toinen levy päälle ja voitele sekin. Yksikin riittää, mutta kahdella tulee rapeampaa.


Leikkaa levy vaikka taikinapyörällä neljään yhtä leveään suikaleeseen.

Aseta ruokalusikallinen täytettä kuvan osoittamalla tavalla jokaisen suikaleen päätyyn ja taittele taikina kolmioksi. Taitteluohjeita löytyy netistä.

Voitele kolmiot päältä ja ripottele pinnalle sesaminsiemeniä.

Paista uunissa 225 asteessa noin vartti, kunnes pinta on kauniin värinen.

Pidä ylimääräiset filotaikinalevyt kostean liinan alla, ne kuivuvat helposti ja silloin ne voivat taitellessa murtua.


Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja.

Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeata kotiruokaa, joka on aina maistuvaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt