Näin teet maailman parhaan pizzan

Julkaistu:

Kodin Kuvalehti
Juuri nyt himoitsemme pizzaa, jossa on ohut pohja ja niukasti täytettä – kuten pizzan syntysijoilla Napolissa. Se onnistuu myös kotikeittiössä.
Napolilaiset pizzauunit tulivat Helsinkiin ja toivat mukanaan tuntien jonot pizzaravintoloihin. Samalla pizzahuuma siirtyi kotikeittiöihin.

Erona suomalaisten jo vuosikymmeniä rakastamiin peltipizzoihin on pohja, joka tehdään napolilaiseen tyyliin ohueksi ja rapeaksi. Koko Suomen kattavasta trendistä kertoo, että pohjaan tarvittavia 00-vehnäjauhoja saa jo Prismasta.

Pohjan maun salaisuus on hidas kohotus

Pitkä kohotus antaa pohjalle mahtavan aromin ja kuohkeuden. Siksi pohja leivotaan juureen tai ainakin sen annetaan kohota viileässä yön yli. Tarpeeksi kuuma uuni viimeistelee pizzan rapeaksi.

Kuuma kyyti uunissa takaa rapeuden

Kuuma kiviuuni paistaa parhaan pizzan. Sähköuunissakin pizza paistetaan korkeassa 250 asteen lämmössä. Matki kiviuunin kuumaa pohjaa lämmittämällä pelti etukäteen ennen kuin vedät pizzapohjan leivinpaperilla sen päälle.

Pizza kiittää vähästä täytteestä

Täytteitä tulee rohmuttua pizzan päälle usein liikaa. Muutama siivu maukasta kinkkua tai kourallinen laadukkaita oliiveja maukkaan tomaattikastikkeen päällä riittävät mainiosti.

Tee klassinen pizza margarita tällä ohjeella.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt