Kuluttaja-lehti testasi paistinpannut – voittajan pintaan ei tartu juuri mikään - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Kuluttaja-lehti testasi paistinpannut – voittajan pintaan ei tartu juuri mikään

Kuluttaja-lehti testasi 17 induktioliedelle sopivaa paistinpannua.

Kuluttaja-lehden testin mukaan kestävän ja hyvän paistinpannun saa muutamalla kympillä. Kuvituskuva.

3.5.2018 15:16

Paistinpannun valinnassa yksi tärkeä kriteeri on se, että se sopii hyvin omaan käteen. Muutoin sitä on hankalaa käsitellä. Toinen tärkeä asia on tietysti tuotteen kestävyys ja se, että lämpö jakautuu tasaisesti.

Kuluttaja-lehti testasi 17 induktioliedelle sopivaa pannua, joiden hinnat vaihtelivat 15–172 euron väliltä.

Lehti testasi pannuja kahdella tavalla: 130-asteisilla pannuilla paistettiin kananmuna ja seurattiin, jääkö se pannun pintaan kiinni. Pannut myös lastattiin muttereilla ja niiden kulumapintaa arvioitiin rajun käsittelyn jälkeen. Parhaat pannut kestivät jopa mutterikäsittelyn.

Ilta-Sanomat kertoi alkuvuodesta syitä sille, miksi ruoka jää kiinni pannuun, vaikka siinä on tarttumaton pinta. Jutun mukaan ruuan tarttuminen pannuun voi johtua myös pannun ja paistettavan raaka-aineen liian suuresta lämpötilaerosta. Esimerkiksi valkuaispitoiset aineet, kuten liha, kananmunat ja maito, tarttuvat herkästi pohjaan, jos ne laittaa kylmälle pannulle.

IS:n jutussa listattiin myös ominaisuuksia, joista voi tunnistaa hyvän paistinpannun.

Testivoittaja irtoaa 70 eurolla

Kuluttaja-lehden testin voittaja oli noin 70 euroa maksava GreenPan Barcelona, jonka tarttumatonta pintaa kehuttiin. Lehden mukaan se kesti hyvin kuumennusta, mutta kahva kuumeni helposti. Toinen testissä hyvät arvosanat saanut tuote oli noin 40 euroa maksava OBH Nordican Choice. Sitä kuvailtiin kestäväksi, eikä kahva kuumentunut, mutta se oli herkkä teräville keittiövälineille.

Lehti kertoo, että lämmön jakautumisen kannalta huonoimmat arvosanat saivat Ikean, Orthexin ja Heirolin pannut.

Jumbosijoille jäivät Scanpan CTX, Heirol Pro Cerasafe, Opa Vafu, Ikea Oumbärlig ja Ikea 356 +.

Kuluttaja-lehden testissä olivat seuraavat tuotteet: GreenPan Barcelona, WMF Permadur Premiun, Fiskars All Steel, Tefal Ceramic Control White, OBH Nordica Choice, Tefal TallentPro, WMF CeraDur Profi, Tefal Hard Titanium, Fiskars Hard Face, Le Creuset Toughened Non-Stick, Scanpan Pro, Orthex GastroMax, Scanpan CTX, Heirol Pro Cerasafe, Opa Vafu, Ikea Oumbärlig ja Ikea 356 +.

Lähde: Kuluttaja-lehti

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit