Sikke laittoi juurekset pakettiin – herkullisessa lopputuloksessa maistuvat Aasian maut

Sikke Sumarin ohjeella juurekset kypsyvät juuri sopivan maukkaiksi.

Jokaiselle ruokailijalle voi valmistaa oman juurespaketin.

29.4.2018 12:00

Ei unohdeta juureksia, vaikka parsaa onkin nyt tarjolla sekä vihreänä että valkoisena. Juureksissa on juureva ja herkullinen maku.

Kätevässä leivinpaperipaketissa juurekset kypsyvät maukkaiksi, kun keitinvesi ei niitä laimenna. Kookosmaito ja kaffirlimen lehdet antavat kivan aasialaisvivahteen makuun.

Juurespaketit

2 perunaa

2 raitajuurta

2 keltajuurta

2 makeaa sipulia

2 sellerinvartta

2–4 kuivattua kaffirlimen lehteä

½–1 chili

1 dl linssejä

1 purkki kookosmaitoa

suolaa ja mustapippuria

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori perunat ja raita- ja keltajuuret ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Siivuta sipuli ja pilko selleri. Yhdistä kaikki muut ainekset paitsi linssit ja kookosmaito.

Tee leivinpaperista pussit ja jaa linssit niiden pohjalle ja jaa linssien päälle juurekset. Lorota kookosmaito pusseihin ja sulje ne paketeiksi kuvan mukaisesti uuninkestävällä narulla.

Laita paketit uuninkestävään vuokaan ja kypsennä niitä puolisen tuntia. Tarjoa paketteina kullekin ruokailijalle omansa.

Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja.

Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeata kotiruokaa, joka on aina maistuvaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit