4 x ihanat munkit: hyvät ohjeet vapuksi! - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

4 x ihanat munkit: hyvät ohjeet vapuksi!

Vappumunkit ovat kevään varma merkki.

Vappumunkit ovat kevään varma merkki.

Julkaistu: 26.4.2018 11:00

Vappu ja munkit kuuluvat erottamattomasti yhteen.

Oletko kokeillut valmistaa itse vappumunkkeja? Joitakuita saattaa kauhistuttaa ajatus kuuman öljyn kanssa toimimisesta, vaikkei kannattaisi.

Marttaliiton kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen kertoi vuosi sitten Ilta-Sanomille, kuinka munkkien kypsentämisessä oleellisinta on öljyn lämpötila. Optimaalinen lämpötila munkkien paistamiseen on noin 180 astetta.

– Kun öljy on liian kylmää, munkeista tulee vielä tavallistakin rasvaisempia. Jos se taas on liian kuumaa, eivät munkit ehdi kypsyä sisältä, vaan saattavat käristyä vain pinnalta, hän ohjeisti.

Video:Näillä neuvoilla paistat täydelliset munkit.

Lue Hopsu-Neuvosen tarkemmat munkinpaisto-ohjeet täältä.

Munkkien kanssa voi käyttää myös mielikuvitusta, eikä niistä tarvitse tehdä aina vain rinkilöitä. Leivontabloggaaja ja -kirjailija Liisa Westerberg jakoi IS:lle aiemmin keväällä laskiaisdonitsien reseptinsä, joka kelpaa herkkusuille varmasti muutenkin kuin vain laskiaisen aikaan.

Ruokalan reseptipankista löytyy myös monia herkullisia munkkiohjeita. Perinteisten rinkilöiden sijaan tai lisäksi kannattaa kokeilla vaikkapa täytettyjä sokerimunkkeja, mumman donitseja tai rahka-hillotäytteisiä sydänmunkkeja.

Reseptit löytyvät täältä:

Kuvituskuva
Kuvituskuva
Kuvituskuva

Millaisia ovat sinun suosikkimunkkisi? Pystytkö juhlimaan vappua ilman munkkeja? Kerro kommenteissa!

Kuvituskuva

Tuoreimmat osastosta

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit