Catering-yritykset kertovat, mitkä ovat nyt suosituimmat maut hääkakuissa: ”Jos sulhaselta kysytään...” - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Catering-yritykset kertovat, mitkä ovat nyt suosituimmat maut hääkakuissa: ”Jos sulhaselta kysytään...”

Suomalaisilla on selkeät suosikkinsa hääkakkujen suhteen.

Valkosuklaa ja marjat ovat suosituimpia makuja hääkakuissa.­

24.4.2018 14:23

Ilta-Sanomat kertoi aiemmin huhtikuussa hääruoissa näkyvästä isosta muutoksesta. Kysyimme juhlaruokia valmistavilta catering-yrityksiltä hääruokien uusista trendeistä, muutoksista ja suosituksi nousseista tuotteista. Yksi muutaman vuoden aikana kehittynyt, näkyvä muutos oli vastauksien perusteella selvä: häihin tilataan nyt kasvavassa määrin kasvisruokaa, eivätkä täysin vegaaniset tai gluteenittomat menut ole enää harvinaisuuksia.

Raskaat, perinteiset liharuoat, kuten karjalanpaisti ovat jäämässä häistä kokonaan pois.

Hääkakkujen osalta Fazer kertoo tiedotteessaan, että tänä vuonna hääkakkujen makumaailmoissa korostuu sesonkiajattelu. Fazerin mukaan kakuissa suositaan kotimaisia marjoja ja yrttejä, mutta erikoisemmista makuyhdistelmistä ollaan myös kiinnostuneita.

Tulevissa Meghan Marklen ja prinssi Harryn kuninkaallisissa häissä nautitaan sitruuna-seljankukkakakkua, joka on koristeltu tuoreilla kukilla.­

Kysyimme vielä viideltä eri puolilla Suomea toimivalta catering-yritykseltä, millaisia trendejä hääkakuissa näkyy nyt.

Vastauksissa oli yhteneväisyyksiä: valkosuklaa toistuu lähes kaikissa vastauksissa, joissa kysyttiin tämän hetken suosikkimakua.

Moussekakut ovat myös suuressa suosiossa, mutta perinteisen mansikkakakun arvostus ei ole kuitenkaan hiipunut.

Mansikkakakku ei väisty

– Jo useamman vuoden peräkkäin lime-valkosuklaakakku on pysynyt suosikkina. Perinteinen, tuoreista mansikoista tehty mansikka-kermakakku pitää kyllä pintansa, Jani Piirainen helsinkiläisestä ravintola ja pitopalvelu Mistelistä kertoo.

– Hääkakut vaihtelevat suuresti hääparin mieltymysten mukaan. Mutta ”less is more”, eli selkeän näköiset ja maullaan lumoavat kakut pitävät pintansa. Suklaiset ja marjaisat kakut ovat suosittuja, Kira Weckman KW Catering & Consulting Oy:stä kuvailee.

– Vadelma-valkosuklaakakku, vastaa Sami Hupli pääkaupunkiseudulla ja kehyskunnissa toimivasta Pitopalvelu Huplista.

– Myös mansikkakermakakku on vielä voimissaan, jos sulhaselta kysytään, Sami Hupli lisää.

Moussekakut marjatäytteillä ovat suosittuja.­

Joissakin häissä on tarjolla runsas jälkiruokapöytä.

– Suosituimmat hääkakut ovat moderneja moussetyyppisiä tai naked cake -tyylisiä kakkuja. Joissakin häissä hääkakku korvataan esimerkiksi leivoslajitelmalla tai kakkupöytä voi koostua useista erilaisista kakuista, hedelmistä tai esimerkiksi marjoista, pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella toimivan Loisto Catering Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Lahti kertoo.

– Suklaan ohella raikkaat kakut ovat suosittuja. Yhtä ylitse muiden ei ole, sen sijaan usein tarjolle halutaan useampaa kakkulaatua yhden sijasta, Jyrki Lahti sanoo myös.

”Nakukakkuja” ei päällystetä kuorrutteilla, vaan kakun rakenne jää rouheasti näkyviin.­

– Suosituimmat kakut ovat tällä hetkellä juusto- tai moussekakut ja niissä kaikkein suosituin maku maku on valkosuklaa-kuningatar (eli mustikka-vadelma). Todella suosittuja ovat myös naked cake sekä drip cake -kakut, sanoo Johanna Vuoriaho Turussa, Laitilassa ja Raumalla toimivasta Ahoska Cateringistä.

Hyvin samankaltaisia toiveita esitetään myös Oulussa toimivassa pitopalvelussa.

– Suosituimmat kakut ovat naked cake ja marjamoussetäyte. Myös valkosuklaa-kuningatarkakut ovat suosittuja. Lisäksi lakka- ja mansikkakakkuja tilataan, pitopalvelu Timoselta kerrotaan.

Osallistu: oliko sinun häissäsi erityisen onnistunut kakku? Lähetä kuva ja tarinasi osoitteeseen josefiina.baraka@iltasanomat.fi

Häissä suositaan myös muun muassa erilaisia leivoksia kakun sijaan.­

Mansikka on yhä hääkakkujen yksi suosikkitäyte.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit