Sikke kokeili kolmen ainesosan limepiirasta: ”Toimii!”

Tuore leivontakirja esittelee kolmen ainesosan herkkuohjeita. Raikas limepiirakka on helppo tehdä.

Limepiiras on raikas herkku.

22.4.2018 8:01

Kokonainen reseptikokoelma makeita herkkuja, jotka syntyvät vain kolmea ainesosaa käyttämällä! Tämän lupaa Emma Ivasen ja Viola Minerva Virtamon uusi keittokirja Vaan 3.

No, sehän piti heti kokeilla, sillä jo ajatuskin helposta leivonnasta kiehtoo juuri nyt, kun kevään juhlat kolkuttelevat jo ovella.

Kirja tarjoaa 44 makeaa reseptiä. Siellä ovat kolmen aineksen kakut ja piirakat, karkit, keksit ja jäätelöt, sekä osio raaka-aineista ja tekniikoista.

Valitsin kokeeseen limepiiraan, sillä sen raikkaus houkutteli. Hyvin toimi resepti ja hyvälle maistui piiras!

Seuraavaksi suklaiden ja kinuskin kimppuun!

Limepiiras

200 g digestivekeksejä

2 tlk kondensoitua maitoa

6 limettiä

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Leikkaa halkaisijaltaan 24 cm kokoiseen irtopohjapiirakkavuokaan pohjan muotoinen pala leivinpaperia. (Leikkasin sellaisen, että myös reunat suojautuivat.)

Murskaa keksit ja sekoita 4 rkl kondensoitua maitoa keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Paista keksipohjaa uunin keskitasolla 5 minuutin ajan.

Sekoita loput kondensoidusta maidosta, 3 tl limetin raastettua kuorta (varaa lisäksi pieni määrä koristeluun) ja 2 dl limetin mehua keskenään ja kaada vuokaan.

Paista uunin keskitasolla 10 minuuttia. Käännä sitten uuni pois päältä ja jätä piirakka jälkilämpöön 30 minuutin ajaksi.

Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.

Nosta piirakka vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Koristele raastetulla limetinkuorella.

Ohje on kirjasta Emma Ivane ja Viola Minerva Virtamo: Vaan 3 (Cozy Publishing 2018)

Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja.

Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeata kotiruokaa, joka on aina maistuvaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit