Siken ihana lisuke sopii minkä tahansa ruoan kanssa ja on kuitupommi: ”Sietää syödä ihan sellaisenaankin” - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Siken ihana lisuke sopii minkä tahansa ruoan kanssa ja on kuitupommi: ”Sietää syödä ihan sellaisenaankin”

Sikke Sumari käyttää ihanassa lisukkeessaan palsternakkaa, jossa on lähes kaksi kertaa enemmän kuituja kuin esimerkiksi porkkanassa.

Palsternakka sisältää kuitujen lisäksi kaliumia ja flavonoideja. Timjami tuo lisukkeeseen ihanaa makua.

15.4.2018 8:00

Palsternakka säilyy maassa talven yli, joten sitä saa hyvänlaatuisena kaupoista vielä näin kevään korvallakin.

Se sopii ihanasti keittoihin, patoihin ja uunijuureksien sekaan, mutta kyllä sitä sietää syödä ihan sellaisenaankin – timjamilla maustettuna ja siemenillä ja pähkinöillä höystettynä.

Reseptiin ei mittoja tarvita, se menee käsituntumalla ja silmämäärällä.

Palsternakkaa pöytään

Tee näin:

Ota pari kaunista palsternakkaa, kuori ne ja viipaloi puolen sentin viipaleiksi.

Ryöppää viipaleet pikaisesti suolatussa vedessä, heitä lävikköön ja kaada siitä pannulle, jossa olet sulattanut reilun nokareen voita, jota maustaa kourallinen tuoretta timjamia.

Jos olet valkosipuli-ihmisiä, niin sopii sinne pannulle pari kynttäkin heitellä.

Lisää sekaan pannulle kourallinen siemeniä ja/tai pähkinöitä. Kun palsternakka on saanut ihanasti väriä, kypsennä sitä vielä hetki ennen kuin kaadat herkut tarjolle.

Sopii lisukkeeksi ihan minkä tahansa pääruoan kanssa!

Lähde tietoihin palsternakan ravintopitoisuuksista: Satokausikalenteri.fi

 

Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja.

Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeata kotiruokaa, joka on aina maistuvaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit