Kaikki eivät tiedä, että Helsinki-Vantaalla voi tilata pizzan lennolle - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Kaikki eivät tiedä, että Helsinki-Vantaalla voi tilata pizzan lennolle

Turvaporttien läheisyydessä on useita kahviloita ja ravintoloita.

Turvaporttien läheisyydessä on useita kahviloita ja ravintoloita.

Julkaistu: 6.4.2018 15:01

Jos lentoyhtiöiden tarjoamat ruoat eivät innosta, mieleisensä eväät lennolle voi tilata lentokentän ravintoloista.

Konkarimatkustajille asia voi olla täysin selvää, mutta aivan kaikki eivät tiedä, että lennolle voi ostaa virvokkeet tai tilata haluamansa ruoat ravintoloista, jotka sijaitsevat lähtöporttien läheisyydessä.

Jos siis lentoyhtiön ruoka ei jostain syystä innosta, kannattaa hyödyntää Helsinki-Vantaan ravintolatarjontaa.

Ennen turvatarkistusta olevista kahviloista ja ravintoloista ruokaa tai juomaa ei voi tietenkään kuljettaa koneeseen, mutta turvatarkastuksen jälkeen palvelut ovat käytettävissä lennolle asti. Mistä tahansa lähtöporttien ravintoloista voi siis tilata ruokapaketin lennolle, kuten vaikkapa burgerin, pizzan tai muun ravintola-annoksen.

– Lasten kanssa se voi olla hyvä ratkaisu, jos ei ole esimerkiksi varmuutta siitä, maistuuko lentokoneruoka lapsille, kertoo Jenni Pirhonen HMS Hostista.

Myös erilaisia kahvi- ja kahvilatuotteita on runsaasti. Esimerkiksi erikoisruokavalioita noudattavat saattavat löytää mieluisampaa matkaevästä kentältä, kuin lentoyhtiöiden valikoimista.

Pöydän voi varata etukäteen

Joku saattaa pohtia, jääkö ravintolaruoan tilaamiseen tarpeeksi aikaa. Pirhonen kertoo, että ravintolasta voi tiedustella, kuinka kauan annoksen valmistuminen kestää. Jos lennolle alkaa olla jo hoppu, asia kannattaa mainita heti.

– Kaikissa lähtöporttien ravintoloissa on varauduttu take away -annosten tekemiseen. Yleensä annoksen saa mukaan noin kymmenessä minuutissa. Jos on kova kiire, kannattaa sanoa siitä heti, ja se huomioidaan, Pirhonen kertoo.

Lisäksi kahvia ja virvokkeita voi ostaa koneeseen vietäväksi kaikista lähtöporttien yksiköistä.

– Ainoastaan alkoholijuomia ei voi kuljettaa koneeseen, Pirhonen sanoo.

Ruuhkaisinta Helsinki-Vantaalla on aamuisin ja iltapäivisin. Toinen monille tuntematon asia on se, että kaikista kentän ravintoloista voi varata pöydän etukäteen.

Varsinkin isommille seurueille se voi olla tapa varmistaa, että mahdolliset lähtöjuomat ja ruoat voidaan nauttia yhdessä.

Oman pullon voi täyttää vesipisteillä

Lentokenttien hinnoista puhutaan myös aika ajoin. Jos esimerkiksi pulloveden hinta kauhistuttaa, turvatarkastuksen läpi voi mennä tyhjän pullon kanssa ja täyttää se vesipisteillä, joita porttien läheisyydessä on 12 kappaletta.

Infoa niistä ei tosin ole esillä aivan heti.

Ravintoloiden hintahaitari on laaja. Osa kalliilta tuntuvista hinnoista voidaan selittää esimerkiksi henkilöstökuluilla, jos esimerkiksi ravintola on auki ympäri vuorokauden kaikkina vuoden päivinä.

Rauhallisen ja riittävän tilan istuskeluun voi varmistaa varaamalla pöydän ennen reissua.

Rauhallisen ja riittävän tilan istuskeluun voi varmistaa varaamalla pöydän ennen reissua.

Aamiaisvaihtoehtoja on paljon. Kentältä saa esimerkiksi kaurapuuroa, buffetaamiaisia sekä valmiita aamupala-annoksia. Kuvassa Wine & View -viinibaarin aamiainen, joka maksaa reilut 9 euroa.

Aamiaisvaihtoehtoja on paljon. Kentältä saa esimerkiksi kaurapuuroa, buffetaamiaisia sekä valmiita aamupala-annoksia. Kuvassa Wine & View -viinibaarin aamiainen, joka maksaa reilut 9 euroa.

Tuoreimmat osastosta

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit