Siken pekonimunakas on täydellinen välipala tai aamiainen – ihanaa ruisleivän päällä

Siken munakkaassa on parsakaalia, minkä maku paranee, kun se saa kypsyä.

Avomunakas on täyttävä ruoka. Se valmistuu nopeasti.

1.4.2018 8:06

Parsakaali eli broccoli on ihanan makuinen supervihannes, joka sopii moneen ja kypsyy nopeasti. Voihan sen toki syödä ihan raakanakin, mutta minusta sen maku paranee, kun se hiukan kypsyy.

Tämä parsakaali-pekoniannos syntyy todella pikaisesti ja se sopii joko aamiaiseksi tai vaikkapa välipalaksi koulun jälkeen.

Jos pekoni ei maistu, sen voi vaihtaa suosimaansa lihan korvikkeeseen tai jättää kokonaan pois.

Hyvä ruisleipä sopii kylkeen.

Parsakaali-pekonimunakas

1 rkl oliiviöljyä

3–4 siivua pekonia puolen sentin pätkinä

Iso parsakaalinpää kukinnoiksi leikattuna (varrenkin voi ottaa mukaan ohuina siivuina)

2–3 kananmunaa

½ dl parmesaaniraastetta tai muuta kovaa juustoa + lisää pinnalle

Lorauta pannulle oliiviöljy ja kun se on kuumennut, lisää pekonit. Paista rapeiksi.

Ota pekonit pois pannulta ja siirrä odottamaan.

Lisää pannulle parsakaali. Kypsennä muutama minuutti niin, että saat hiukan väriä pintaan.

Vatkaa munat rikki, mausta mustapippurilla ja parmesaaniraasteella.

Lisää pannulle muna-parmesaaniseos ja kypsennä keinutellen niin, että munakas hyytyy nätisti, eikä kuivu.

Lisää loppuvaiheessa rapea pekoni ja vielä hiukan juustoraastetta.

Nauti ruisleivän päällä!

Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja.

Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeata kotiruokaa, joka on aina maistuvaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit