Mummon suklaapuuro on herkkujen herkku - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Mummon suklaapuuro on herkkujen herkku

Puurot ovat hellittelyä mielelle ja keholle – sitähän tähän aikaan vuodesta tarvitaan.

Mummon suklaapuuron kuori on erityisen herkullinen.­

17.3.2018 14:08

Tuorepuurot ovat äärimmäisen helppoja valmistaa ja niitä voi tuunata loputtomiin oman mielen mukaan.

Congee on kiinalainen ruoka, jota syödään aamupalaksi, lounaaksi ja lisäkkeenä illallisella.

Mummon suklaapuuro taas menee kategoriaan herkut. Kannattaa kokeilla!

Mummon suklaapuuro

25 g voita

3 rkl vehnäjauhoja

5 dl maitoa

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

4 rkl sokeria

vadelmia

Sulata voi kattilassa.

Lisää vehnäjauhot ja sekoita vispilällä tasaiseksi.

Kaada joukkoon noin 2 dl maitoa ja lisää kaakaojauhe ja sokeri.

Sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito parissa erässä välillä vispaten.

Keitä puuroa välillä pohjia myöten vispaten noin 10 minuuttia, kunnes puuro on suurustunut ja jauho kypsynyt.

Tarjoa kuumana tai kylmänä vadelmien kera. Jäähtyessään purosta tulee vanukasmainen jälkiruoka, jonka pinnalle muodostuva kuori on erityisen herkullinen.

Valmistusaika: 20 minuuttia

Annoksia: 4

 

Congee eli kiinalainen riisipuuro

1,2 l vettä

3 kanaliemikuutiota

3 dl puuroriisiä

3 viipaletta Inkivääriä

1 sitruunaruoho

2 kananmunaa

200 g herkkusieniä

loraus rypsiöljyä

1 valkosipulinkynsi

1 rkl kalakastiketta tai soijakastiketta

1 rkl valkoviinietikkaa

½ punainen chili tai ¼ tl chilirouhetta

2 vartta kevätsipulia

hyppysellinen sormisuolaa

Kiehauta vesi ja sulata joukkoon kanaliemikuutiot. Kuori ja leikkaa inkivääristä kolme paksua viipaletta. Leikkaa sitruunaruoho muutamaan osaan ja lisää kiehuvan veden joukkoon. Mittaa veteen puuroriisi ja keitä noin 25 minuuttia, kunnes riisi on pehmeää.

Keitä kananmunat. Nosta huoneenlämpöiset munat kiehuvaan veteen ja keitä 4–5 minuuttia. Kaada kuuma vesi pois kattilasta ja upota munat kylmään veteen jäähtymään. Leikkaa herkkusienet neljään osaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna chili.

Kuumenna pannulla tilkka öljyä, kuullota sienet ja lisää kalakastike, viinietikka, chilit ja valkosipuli. Paista, kunnes neste on haihtunut ja imeytynyt sieniin.

Hienonna kevätsipuli. Kuori ja puolita kananmunat Poista riisipuurosta inkiväärit ja sitruunaruoho.

Annostele kuuma puuro kulhoihin. Viimeistele congee herkkusienillä, ripottele päälle kevätsipulia ja aseta päälle kananmuna. Ripottele munan päälle hieman sormisuolaa.

Valmistusaika: 40 minuuttia

Annoksia: 4

 

Mustaherukkatuorepuuro

1,5 dl mustaherukoita

2 dl juoksevaa luonnonjogurttia

3 rkl hunajaa

1 dl kaurahiutaleita

0,5 dl ruishiutaleita

0,25 dl seesaminsiemeniä

viimeistelyyn kookoslastuja, jäisiä herukoita ja mintunlehtiä

Sulata mustaherukat. Soseuta 1 dl herukoita jogurtin joukkoon ja lisää loput kokonaisina joukkoon. Mittaa joukkoon loput ainekset, sekoita ja laita puuro yöksi tekeytymään muovikelmulla peitettyihin annoskulhoihin. Puuro säilyy vielä seuraavaankin päivään jääkaapissa. Viimeistele puuro kookoslastuilla, mintulla ja jäisillä marjoilla.

Valmistusaika: 10 minuuttia

Annoksia: 2

Kiinalainen lounaspuuro on maukas ja terveellinen suolainen riisipuuro­

Ruoan monitaituri Prisca Leclerc tekee Ruokalan lukijoille herkkuja rakkaudella.

IS-Plussan kokki Prisca Leclerc on isän puolelta ranskalainen. Hän on syntynyt Pariisissa, mutta käynyt koulunsa Suomessa.

Prisca on kouluttautunut ruokatuottajaksi ja työskennellyt ruokajuttujen parissa kymmenen vuotta. Hän on kirjoittanut kaksi keittokirjaa, Tarte tatin (2015) ja Mokkapala (2017).

Prisca haluaa tehdä monipuolista, vaivatonta ja maukasta ruokaa sesongin raaka-aineista.

Priscasta voit lukea lisää täältä.

Herkullinen ja terveellinen tuorepuuro odottaa aamulla valmiina jääkaapissa­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit