Henri Alèn näyttää, kuinka helposti voi välttää klimpit kastikkeessa: Kolmen aineen soossi, joka sopii melkein mihin tahansa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Henri Alèn näyttää, kuinka helposti voi välttää klimpit kastikkeessa: Kolmen aineen soossi, joka sopii melkein mihin tahansa

Julkaistu: 9.3.2018 13:37

MasterChef Suomen kolmannessa jaksossa nähtiin pala Henri Alènin masterclassista, jossa perehdyttiin kastikkeen valmistamiseen.

MasterChef Suomen kilpailijat pääsivät opiskelemaan keittämisen perustaitoja. Henri Alèn näytti kisailijoille kahden peruskastikkeen valmistamisen. Kastike on yksi tärkeimpiä asioita ruoanvalmistuksessa.

– On sanonta, että gastronomian sinfoniassa kastike soittaa soolon, Alèn kuvaili kastikkeen tekemisen taidon merkitystä.

Katso yllä olevalta videolta Henrin opit kokonaisuudessaan.

Henri Alèn kuvaili valkokastiketta todella käyttökelpoiseksi soossiksi, joka sopii niin kalaan kuin lihaankin, sekä monenlaisiin muihin ruokiin. Kun peruspohjan osaa valmistaa hyvin, kastikkeen makuja voi varioida monin tavoin.

Videolla näytetään, kuinka klimppien muodostuminen vältetään.

Ainakin kaksi asiaa pitää muistaa: hienoista vehnäjauhoista tulee helposti liisterimäinen koostumus, puolikarkeat sopivat kastikkeen suurustamiseen paremmin.

Lisäksi jauhoihin ja voihin yhdistettävän nesteen tulee aina olla lämmintä, jos ei halua tehdä klimppisoppaa.

MasterChef Suomi keskiviikkoisin ja torstaisin klo 21 Livillä ja Ruudussa.

Nelonen ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Tuoreimmat osastosta

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit