Siken banaanipiiras on täydellinen viikonlopun herkku - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Siken banaanipiiras on täydellinen viikonlopun herkku

Siken keikaustorttuun sopii niin piirakka- kuin lehtitaikinakin.

Keikauspiiras tarjoillaan viinirypäleiden ja vaniljajäätelön kera.­

25.2.2018 8:29

Olin ostavinani kaupasta tätä karamellisoitua banaaniherkkua varten lehtitaikinaa, mutta kotona huomasin, että mukaan olikin tarttunut piirakkataikinaa.

No, tekevälle sattuu ja itse asiassa olikin kiva kokeilla, kuinka se sopisi tällaiseen keikaustorttuun lehtitaikinan sijaan.

Lopputulos oli oikein mainio. Sanoisin, että jopa parempi kuin lehtitaikinalla tehty. Mutta valitse sinä makusi mukaan. Hyvää tulee kummallakin.

Banaani-keikauspiiras

250 g lehtitaikinaa tai piirakkataikinaa pakastettuna

100 g sokeria

50 g voita

1 rkl juoksevaa hunajaa

3–4 kypsää banaania

1 tl kanelia

vihreitä viinirypäleitä

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Kaulitse sopivaksi sulanut taikina jauhotetulla pöydällä muutaman millin paksuiseksi levyksi, leikkaa siitä noin 20–25-senttinen kiekko ja siirrä se jääkaappiin odottamaan.

Lisää sokeri uuninkestävään noin 20–25-senttiseen paistinpannuun. (Jos sinulla ei ole sopivaa paistinpannua, voit käyttää isompaa ja siirtää valmiin karamellin sitten sopivaan kakkuvuokaan.) Anna sokerin sulaa keskilämmöllä sitä sekoittamatta, kunnes se saa hiukan väriä.

Lisää sitten voi ja hunaja ja sekoita tasaiseksi. Älä anna tummua liikaa, karamelli kypsyy vielä lisää uunissa.

Leikkaa banaanit pitkittäin pannuun sopiviksi pätkiksi ja lado ne pannuun karamellin päälle niin, että reunoille jää hiukan tilaa taikinalle.

Aseta taikinakiekko banaanien päälle ja painele reunat veitsen tylsällä puolella banaanien ja pannun reunan väliin. Pistele taikina haarukalla.

Kypsennä 30–35 minuuttia, kunnes taikinan pinta saa nätisti väriä.

Anna jäähtyä viitisen minuuttia, ennen kuin kiepautat tortun lautasen avulla toisinpäin tarjolle, mutta varo polttamasta sormiasi! Tarjoa lämpimänä viinirypäleillä koristeltuna vaniljajäätelön kera.

Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja.

Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeata kotiruokaa, joka on aina maistuvaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit