Siken ihana katkarapukastike vie kielen mennessään - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Siken ihana katkarapukastike vie kielen mennessään

Vaikka hunajaa käyttäisi ruoanlaitossa vain vähän, se tuo ruokaan ainutlaatuista makua, jota ei voi korvata millään muulla.

Raikas kastike saa makua sitruunasta ja hunajasta.

18.2.2018 8:05

Tässä reseptissä hunaja antaa pyöreän, lempeän makeutensa kastikkeelle, jonka voit tarjota katkarapujen ja avokadon kera hänelle jota kutsut ystäväksesi, tai kenties jopa rakkaaksesi.

Ystävänpäivän pitäisi nimittäin olla joka päivä!

Hämmästyttävää, kuinka moneen suolaiseen ruokaan hunaja sopii.

Eikä se lisää ruokalajille ainoastaan makeutta, vaan monipuolisen, jännän twistin, joka syntyy, vaikka hunajaa olisi mukana vain vähän.

Jos sen jättää pois, tai korvaa jollain muulla makealla, ei maku ole sama. Sokerin voi monessa korvata hunajalla, mutta ei toisinpäin.

Hunajaiset katkaravut

Laita kattilaan:

1/2 punasipulia ohuina renkaina

1 dl vettä

1 rkl hunajaa (esim. juoksevaa luomuhunajaa)

Keitä pari minuuttia ja jätä punasipulit hunajaveteen maustumaan.

Tee kastike:

Pilko 1 valkosipulinkynsi oikein pieneksi silpuksi (mutta älä puserra).

Laita paistinpannu matalalle lämmölle ja lisää pannulle 2 rkl oliiviöljyä.

Kuullota siinä valkosipulisilppua hetki, lisää 1/2 rkl hunajaa ja kourallinen silputtua persiljaa sekä 1/2 dl kermaa.

Tippa sitruuna sopii tuomaan happoa.

Tarkista maku ja viimeistele se suolalla ja pippurilla.

Lisää lopuksi 200 g kuorittuja katkarapuja ja kääntele niitä hetki kastikkeessa pannulla, jotta ne lämpenevät. Älä keitä katkarapuja, sillä silloin ne sitkistyvät.

Kokoa annos lautaselle niin, että kummallekin lautaselle tulee puolikas avokado, puolet katkarapukastikkeesta ja annoksen kruunuksi sopivasti hunajavedessä kylvetettyjä punasipuleita.

Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja.

Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeata kotiruokaa, joka on aina maistuvaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit