Sikke leipoi kakun, jota on vaikea vastustaa – kokeile vaikka itse! - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Sikke leipoi kakun, jota on vaikea vastustaa – kokeile vaikka itse!

Sikke leipoi laskiaispullien sijaan mehevän kakun, johon jännää makua saadaan yllättäen palsternakasta.

Mehevä pohja ja tuorejuustotäyte tekevät kakusta maistuvan.­

11.2.2018 8:04

Jos sää suinkin sallii, laskiaisena pitää laskea mäkeä. Ja sitten syödään jotain hyvää!

Laskiaispullia on jo ehkä ehditty syödä niin monta, että nyt voisikin tehdä jotain muuta makeaa.

Tässä resepti teille, joilla on sama ajatus.

Palsternakkakakku ei tekotavaltaan paljon porkkanakakusta eroa, mutta maku on kyllä kivasti erilainen. Kokeile!

Palsternakkakakku

300 g raastettua palsternakkaa

2 dl mietoa oliiviöljyä tai rypsiöljyä

4 kananmunaa

4 dl täysjyvävehnäjauhoja

1,5 dl valkoista sokeria

1,5 dl fariinisokeria

2 tl vaniljajauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

1 tl suolaa

Kuorrute:

1 dl tomusokeria

50 g pehmeää voita

200 g tuorejuustoa

2 dl vispikermaa

1 dl kookoshiutaleita

1 dl kuorittuja hampunsiemeniä

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Leivitä 30 x 40 senttinen vuoka pähkinärouheella tai korppujauheella, jos haluat kakkuun rapean suutuntuman ja pähkinäisen maun.

Vispaa kulhossa munat, öljy ja palsternakkaraaste hyvin sekaisin.

Lisää taikinaan kuivat aineet ja sekoita edelleen kunnolla.

Kaada taikina leivitettyyn vuokaan ja paista noin 40 minuuttia, kunnes koetintikku tulee kuivana ulos.

Anna jäähtyä ja tee sillä aikaa kuorrute.

Vispaa tomusokeri ja voi sileäksi tahnaksi ja vispaa sekaan tuorejuusto.

Vispaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää edelliseen seokseen.

Leikkaa kakku kahteen osaan ja levitä puolet kuorrutteesta kerrosten väliin ja toinen puoli kakun päälle.

Sekoita hampunsiemenet ja kuukoshiutaleet ja ripottele ne kuorrutteen päälle.

Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja.

Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeata kotiruokaa, joka on aina maistuvaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit