Annin laskiaishodari ja kakku hurmaavat – hän paljastaa helpon nyrkkisäännön, jolla laskiaispullasta tulee taivaallinen - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Annin laskiaishodari ja kakku hurmaavat – hän paljastaa helpon nyrkkisäännön, jolla laskiaispullasta tulee taivaallinen

Anni vaihtoi rahoitusalan leipomiseen ja kehittää herkkuja työkseen.

Anni seuraa joka vuosi, millaisia versioita laskiaispullista tehdään Ruotsissa.

7.2.2018 16:46

Anni Paakkunainen toimi ennen rahoitusalalla, mutta vaihtoi työnsä pari vuotta sitten täysipäiväiseksi leipuriksi.

– Nyt teen sitä mitä rakastan, hän kertoo.

Alkujaan innokas kotileipuri on nyt yrittäjä. Anni kirjoittaa suosittua Annin uunissa -blogia, lisäksi hän pyörittää verkkokauppaa ja tekee reseptejä yrityksille.

Blogin kirjoittamisen hän aloitti vajaa viisi vuotta sitten, aluksi vain harrastuspohjalta ja läheisten iloksi.

– Sukulaiset ja ystävät kyselivät aina reseptejäni, joten aluksi avasin blogin vain heille. Viisi vuotta sitten oli toki leivontablogeja, mutta ei niin paljon kuin nyt. Sitä alkoivat lukea muutkin kuin tuttuni, Anni kertoo.

Leipominen, ideoiminen ja blogin kirjoittaminen olivat hyvää vastapainoa rahoitusalan töihin.

– Pääsin toteuttamaan luovuuttani, Anni sanoo.

Pari vuotta sitten hän irtisanoutui rahoitusalan työstään ja ryhtyi yrittäjäksi.

Tänä vuonna Anni kokeili laskiaispullahodaria. Se tehdään pullataikinasta.

”Otin riskin”

– Otin riskin ja aluksi pelkäsin, kuinka tulen pärjäämään. Minulla oli kuitenkin tunne, että katuisin jos en olisi tätä kokeillut. En ole katunut, hän toteaa.

Anni Paakkunainen ideoi jatkuvasti uusia reseptejä. Hän matkustaa ahkerasti ja saa reissuilta inspiraatioita. Sesongit ovat hänelle tärkeitä ja laskiaispulliin liittyen inspiroivin maa on Ruotsi.

– Ruotsissa laskiaispullat ovat todella iso juttu ja seuraan joka vuosi, mitä uutta siellä on keksitty.

Viime vuoden hitti Ruotsissa oli esimerkiksi Thimons Konditorin valmistama ”princess-semla”, joka mukaili perinteikästä prinsessakakkua.

Myös idea laskiaispullakakusta tuli ruotsalaisesta lehdestä kolme vuotta sitten. Anni ihastui sen helppouteen.

– Laskiaispullakakun tekemisessä ei tarvitse pyöritellä useita pullia, vain yksi iso.

Hienoa siinä on myös jakamisen idea. Jokainen voi ottaa itselleen sopivan palan.

Laskiaispullakakun makumaailma on sama kuin perinteisessä pullassa, mutta on hauska versio isompaa kahvitteluseuruetta ajatellen.

Täytteiden tärkeä suhde

Anni pitää kuitenkin tärkeänä, että laskiaispullassa tai sen eri versioissa säilytetään aito laskiaispullan maku sekä suutuntuma. Nutellasta tehdyt uudenlaiset täytteet ja muut erikoisuudet eivät erityisemmin innosta häntä.

Olipa sitten kyseessä perinteinen pulla, kakku tai laskiaishodari, Anni kertoo, mikä perinneherkussa on tärkeintä.

Anni pitää hillotäytettä parempana, vaikka toisille mantelimassa on ehdoton vaatimus laskiaispullaa valitessa. Kumpaa sitten kannattaakin, laskiaispulla on täydellinen, jos se täyttää yhden oleellisen kriteerin.

– Laskiaispullassa on tärkeintä, että hilloa, pullaa ja kermaa saa yhdellä haukkauksella yhtä paljon, hän sanoo.

Vaikka pullaa on vaikea tehdä varsinaisesti huonoksi, tulos voi olla hieman kuivakka, jos täytteitä ei ole samassa suhteessa toisiinsa.

– Arvostan perinteisiä makuja. Laskiaiskakkua ja hodaria tehdessäni mietin, kuinka tuon säännön saa pidettyä, Anni Paakkunainen kertoo.

Laskiaispullakakku ja laskiaishodari tehdään perinteiseen pullataikinaan.

Laskiaissunnuntaita vietetään 11. helmikuuta ja laskiaistiistaita 13. helmikuuta.

Anni avasi bloginsa aluksi vain läheisilleen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit