Ajankohtaista

Vuoden ravintola ei olekaan nyt Helsingissä – Turku sai palkinnon 15 vuoden tauon jälkeen: ”Jo oli aikakin”

Julkaistu:

Ravintolat
Suomen Gastronomien Seura on myöntänyt Vuoden ravintola 2018 -tunnustuksen turkulaiselle ravintola Kaskikselle.
Suomen Gastronomien Seura ry on myöntänyt Vuoden ravintola -tunnustuksen ansioituneille ravintoloille vuodesta 1985 lähtien. Vuosien saatossa palkinto on mennyt selvästi muita kaupunkeja useammin Helsinkiin.

Muista kuin helsinkiläisravintoloista voittoja on tullut viime vuosina Lahteen (vuonna 2016 Ravintola Roux) ja Tampereelle (vuonna 2011 Ravintola C).

Tänä vuonna voiton vei turkulainen Kaskis.

Turkuun Vuoden ravintola -palkinto on mennyt aiemmin vain kaksi kertaa: tuorein oli 15 vuotta sitten, kun vuonna 2003 palkinnon sai Panimoravintola Herman. Vuonna 1992 Vuoden ravintola oli turkulainen Julia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Viime vuonna Vuoden ravintola oli helsinkiläinen Grön.

”Aito rakkaus ruoanlaittoon”

Kaskiksen ravintoloitsijat Erik Mansikka, Topi Pekkanen ja Simo Raisio ovat luoneet laaturavintolan, joka on vakiinnuttanut paikkansa sekä Turun että Suomen parhaiden ravintoloiden joukossa. Tästä kertoo ravintolan pöytävaraustilanne: arki-illallinenkin kannattaa varata hyvissä ajoin, Suomen Gastronomien Seura ry kuvailee Kaskista tiedotteessaan.

– Vuodenajat ja suomalaisen ruoan sielu on oivallettu uudella tavalla. Annoksissa näkyy ja maistuu aito rakkaus ruoanlaittoon. Vaikutuksen tekee myös paikallisuus sekä lautasella että palvelussa, joka on rentoa, mutta asiantuntevaa, seuran puheenjohtaja Kim Palhus toteaa.

Työtä on tehty

Erik Mansikka on iloinen voitosta.

– Fiilis on hyvä. Toki olemme työtäkin tehneet menestyksen eteen, kiva että tulee tunnustuksia, hän kommentoi.

–  Onhan sitä tietysti odoteltu, että gastronomit löytävät jälleen Turkuun. Olin Hermanissa työharjoittelussa, kun se sai Vuoden ravintola -tunnustuksen vuonna 2003, joten jo oli aikakin, Mansikka sanoo tiedotteessa.

Vuoden ravintolan valintakriteereissä mainitaan, että tunnustuksen saavuttaakseen ravintolan tulee tarjota hyvää ja omaleimaista ruokaa sekä erinomaista palvelua, joka saa asiakkaan tuntemaan itsensä arvostetuksi.

Vuoden ravintolalla on tulee olla hyvä hinta-laatusuhde ja sen toiminta on pitkäjänteistä, tasalaatuista ja varmaa, tiedotteessa kerrotaan.


Vuoden ravintolat

2017 Ravintola Grön, Helsinki

2016 Ravintola Roux, Lahti

2015 Ravintola Spis, Helsinki

2014 Ravintola Ask, Helsinki

2013 Ravintola Chef & Sommelier, Helsinki

2012 Ravintola Muru, Helsinki

2011 Ravintola C, Tampere

2010 Ravintola Juuri, Helsinki

2009 Ravintola OLO, Helsinki

2008 Ravintola Postres, Helsinki

2007 Ravintola Savoy, Helsinki

2006 Ravintola Demo, Helsinki

2005 Ravintola George, Helsinki

2004 Palace Gourmet, Helsinki

2003 Panimoravintola Herman, Turku

2001 G.W.Sundmans, Helsinki

2000 Chez Dominique, Helsinki

1999 Ravintola Savoy, Helsinki

1998 Kanavaranta, Helsinki

1996 Lyon, Helsinki

1994 Safka, Helsinki

1993 Pamir, Strand Inter-Continental

1992 Julia, Turku

1991 Lehtovaara, Helsinki

1990 Amadeus, Helsinki

1989 Ravintola Henrik´s, Tampere

1988 Ravintola Bellman, Helsinki

1987 Ravintola George, Helsinki

1986 Ravintola Celine, Helsinki

1985 Palace Gourmet, Helsinki

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt