Kahvilan hauska keksintö: Tässä tulee runebergintortun ja laskiaispullan yhdistelmä! - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Kahvilan hauska keksintö: Tässä tulee runebergintortun ja laskiaispullan yhdistelmä!

Leivonnassa voi käyttää luovuutta ja uusia ideoita perinteistenkin leivonnaisten tekemisessä, todistaa pääkaupunkiseudulla sijaitseva kahvila.

Leivonnaiseen haluttiin mehevyyttä, minkä sen välissä oleva kreemi tuo.

2.2.2018 19:10

Suomessa on käytännössä vain kaksi hyvin perinteistä leivosta, joiden huippusesongit sattuvat olemaan lähellä toisiaan. Tänä vuonna Runebergin päivä on maanantaina 5. helmikuuta, laskiaissunnuntai on sitä seuraavana sunnuntaina 11. helmikuuta. Laskiaistiistai taas on 13. helmikuuta.

On siis tavallista, että edeltävinä viikkoina laskiaispulla ja runebergintortut kilpailevat suosiosta kaupoissa ja kahviloissa. Herkut myös jakavat ihmisiä, sillä esimerkiksi runebergintorttu on tuote, jota osa ihmisistä välttää.

Helsingin Kampissa sijaitsevassa Kahvi Charlottassa on myynnissä leivos, jossa yhdistyvät runebergintortun ja laskiaispullan maut. Tuote kantaa nimeä Runeberginleivos.

Kreemi tuo makuun pehmeyttä

– Halusin kehittää tuotteen, jossa on runebergintortun mausteita, mutta joka olisi alkuperäistä mehevämpi ja maultaan pehmeämpi, leivoksen kehittänyt Matilda Rinne kertoo kahvilan toisesta liikkeestä, Vantaalla sijaitsevasta kulttuurikeskus Vernissasta.

Hän kertoo, että karvasmanteli ja muut mausteet tuovat runebergintortun makua, mutta leivoksen välissä oleva kreemi pehmentää kokonaisuutta.

Leikittely ja luovuus ovat sallittuja, kun on kyse herkuista ja leivoksista.

Matilda Rinne haluaakin työssään kokeilla uudenlaisia reseptejä pitkiäkin perinteitä kantavista tuotteista.

– Vanhanaikaisia tuotteita voi hyvin tehdä uudella tavalla. Lähdin tekemään tätä omalla tyylilläni, Rinne kertoo.

Oletko sinä löytänyt kotimaisesta kahvilasta tuotteen, joka viehätti erityisen paljon? Kerro siitä meille: josefiina.baraka@iltasanomat.fi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit