Voittajalle kymppitonnin arvoinen palkinto: Tässä ovat vuoden kokki ja vuoden tarjoilija -semifinalistit

Julkaistu:

Vuoden kokki -kilpailu
Arvostettuun kilpailuun haki 60 kokkia, joista 12 pääsi semifinaaliin.
Vuodesta 1995 järjestetty Vuoden kokki -kilpailu käydään jälleen. ELO-säätiö kertoo tiedotteessa, että tämän vuoden voittaja on järjestyksessä kahdeskymmenes Vuoden kokki.

Kisan aiemmin voittaneet vaikuttavat Suomen ravintolamaailmassa edelleen. Tittelin ovat voittaneet muun muassa Pekka Terävä, Aki Wahlman, Markus Aremo, Matti Jämsén, Eero Vottonen sekä Erik Mansikka.

Vuonna 2017 kilpailun voitti Mattias Åhman.

Ainoa naispuolinen Vuoden kokki oli vuonna 2000, kun Peppi Aralehto voitti kisan.

Tuoreiden semifinalistien listaa selatessa ei voi olla huomaamatta, että myös tänä vuonna semifinaalissa on vain yksi nainen. Vuoden Kokki 2018 –kilpailujohtaja ja vuoden 2011 Vuoden Kokki Henri Kotkavuori sanoo Ilta-Sanomille kuitenkin, että naisia oli tänä vuonna hakijoiden joukossa hyvin.

Huippukeittiöissä ja alalla työskentelee paljon naisia. Yhtä selkeää syytä naisten vähäiseen osallistumiseen ei voida sanoa.

– Tilanne on sama kansainvälisesti, naisia on näissä kilpailussa vähemmän kuin miehiä, ELO-säätiön johtaja Seija Kurunmäki toteaa.

– Toivomme, että tulevaisuudessa suunnannäyttäjiä tulisi molemmista sukupuolista tasaisesti, hän sanoo.

Valitsijat eivät saaneet päätöksiä tehdessään tietoa semifinaaliin hakeneiden henkilöiden nimistä. Hakijat saivat esitehtävän, jonka perusteella he suunnittelivat reseptin. Valitsijaraati arvioi hakijat reseptin ja annoskuvan perusteella.

Vuoden tarjoilija -kisan voitti viime vuonna Ronny Malmberg. Tänä vuonna tarjoilijoiden kilpailun semifinaalissa on kymmenen naista ja kaksi miestä.

Palkinto taitojen kehittämiseen

Vuoden kokki- ja tarjoilija -kilpailun järjestää ELO-säätiö.

Kilpailun sivuilla kerrotaan, että Vuoden kokki -voittaja saa Suomen Messusäätiön myöntämän 10 000 euron apurahan ammattitaidon kehittämistä varten. Vuoden tarjoilija -kilpailun voittaja saa Henrik Bitten rahaston myöntämän 10 000 euron apurahan.

Muut parhaiten pärjänneet kilpailijat saavat kumppaneiden myöntämiä tavara- ja matkapalkintoja.

– Tänä vuonna tehtävissä kasvispainotteisuus korostuu, kilpailujohtaja Henri Kotkavuori sanoo kilpailun sivuilla.

– Vuoden Tarjoilija-kilpailussa mitataan teknisen osaamisen lisäksi kilpailijoiden kykyä yhdistää elämyksellisyys aitoon asiakaskohtaamiseen haastavissakin tilanteissa, kilpailujohtaja Maria Suihkonen kertoo.

Vuoden Tarjoilija -kilpailua on järjestetty vuodesta 2013. Vuoden Tarjoilija -kilpailun haki 21 henkilöä, joista 12 valittiin semifinaaliin.

Kilpailu ratkeaa Gastro Helsinki -messuilla 15.–16. maaliskuuta.


Vuoden kokki 2018 -semifinalistit

Matti Roiniola, Kakolanruusu, Turku

Teemu Boman, Ravintola Finnjävel, Helsinki

Karoliina Jaakkola, Ravintola Muru, Helsinki

Mikko Kaukonen, Food Camp, Helsinki

Ville Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki

Kim Mustonen, OLO Garden, Helsinki

Mikko Pynnönen, Ravintola OLO, Helsinki

Anssi Riihimäki, Ravintola OLO, Helsinki

Sami Sorvoja, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä

Alfred Tallberg, Ravintola Latva, Juuri Yhtiöt, Helsinki

Kalle Tanner, Villa Störsvik, Siuntio

Jesse Valkama, Ravintola OLO, Helsinki

Vuoden tarjoilija 2018 -semifinalistit

Chris Angelov, Ravintola Ask, Helsinki

Anna Antinjuntti, Ravintola Isä Camillo, Kuopio

Juulia Eloranta, Ravintola C, Tampere

Jenna Hintzell, Ravintola Finnjävel, Helsinki

Leeni Hyvärinen, Royal Ravintolat Oy, Helsinki

Kiia Kinnunen, Ravintola Pihvitupa, Hiekkasärkät-Kalajoki

Heidi Martikainen, Ravintola Savoy, Helsinki

Sacha Nuikka, Ravintola OLO, Helsinki

Eveliina Paananen, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä

Saara Pulkkinen, Holidayclub Saimaa, Ravintola Le Biff, Lappeenranta

Noora Sipilä, Ravintola Ora, Helsinki

Heidi Taskinen, Finnjävel, Helsinki

Lähde: Elo-säätiö.fi

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt