Siken mahtava possun ulkofilee ei ole vaikea tehdä – kaksi asiaa takaa hyvän maun - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Siken mahtava possun ulkofilee ei ole vaikea tehdä – kaksi asiaa takaa hyvän maun

Kun sekä maustettu liha, että marinadi muhivat yön yli, maku on mahtava.

Julkaistu: 28.1.2018 8:01

Siken ohje porsaan ulkofileestä onnistuu, kun opettelee kaksi tärkeää työvaihetta.

Tässä resepti, joka onnistuu sellaiseltakin, joka epäröi kykyjään valmistaa lihaa.

Lihan saa paistaa ja esivalmistaa kaikessa rauhassa tarjoilua edeltävänä päivänä, koska se tarjotaan kylmänä. Mausteseos ja marinadi takaavat, että maku on kohdillaan.

On kuitenkin tärkeää muistaa, ettei paista lihaa liikaa, sillä silloin se kuivuu.

Suosittelen hankkimaan luomupossua, jos se on suinkin mahdollista.

Tuplamarinoitu possunfilee

1 kg (luomu) porsaan ulkofilee kalvot poistettuna

voita paistamiseen

Mausteseos:

suolaa

mustapippuria

½ valkosipulinkynttä

3 rkl rosmariinia

3 rkl salviaa

2 tl chilipulveria

(yrtit voivat olla kuivattuja)

Marinadi:

4 rkl valkoviinietikkaa

2 rkl vettä

1 dl oliiviöljyä (esim.Terra Cretan luomua)

1 valkosipulinkynsi

1 rkl punasipulia hienonnettuna

1 rkl pieniä kapriksia huuhdottuna

suolaa ja mustapippuria

Tee mausteseos huhmaressa tai pienessä mausteleikkurissa ja hiero se huolella fileen pintaan.

Ruskista filee voissa joka puolelta ja kypsennä sitten uunissa 225 asteessa 10 -15 minuuttia, lihan paksuudesta riippuen.

Kuvan fileetä kypsensin vartin.

Anna fileen jäähtyä ja laita se sitten jääkaappiin maustumaan yön yli.

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja anna senkin tekeytyä jääkaapissa yön yli.

Kun tuot lihan tarjolle, leikkaa se ohuiksi siivuksi ja lusikoi marinadi päälle – anna mielellään maustua vielä puolesta tunnista tuntiin.

Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja.

Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeata kotiruokaa, joka on aina maistuvaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit