Mikon minikokoisesta ruokabaarista Lohjalla tuli niin suosittu, että varauslista on täynnä keväälle asti

Lohjalla sijaitseva ruokabaari työllistää nyt täysin aiemmin kokkina isoissa ravintoloissa työskennelleen Mikko Utterin.

Mikko Utter avasi ruokabaarinsa vuonna 2015.

22.1.2018 15:58

– Mies, hella ja huone sekä valikoima paikallisia sesongin parhaita raaka-aineita. Lohjalla pientä yhden miehen ruokabaariaan pyörittävällä Mikko Utterilla on kulinaaristen elämysten loihtimisen taito näpeissään, Viisi tähteä lehti ylistää pientä ruokabaaria, joka nostettiin tammikuussa julkistetulle 50 parasta ravintolaa -listalle.

Kun lista julkistettiin, Utter halusi kuitenkin painottaa, ettei hänen toimintansa ole vertailukelpoinen isojen ravintoloiden rinnalla.

– Olen vaan yksi intohimoinen kaveri, jonka luokse voi tulla kylään. Se mitä teen, ei ole millään tavalla vertailtavissa muihin ravintoloihin hyvässä tai pahassa, suuntaan tai toiseen, Mikko Utter kirjoitti Viisi tähteä -lehdelle.

Lohjalla pienessä, reilun 30 neliön liikehuoneistossa on tila, jossa Mikko Utter tarjoilee yksin toteuttamiaan listoja. Asiakaspaikkoja on vain kahdeksan, mutta se on tärkeä osa koko ideaa.

– Idea lähti siitä, että voisi olla paikka, jossa tulisi kuin kokin luokse kylään, Utter kuvailee.

– Paikka on tehty kodinomaiseksi ja siellä on kotikeittiö.

Ruokabaarin lista vaihtuu sesongin mukaan.

Pienen paikkakunnan etu

Utter on työskennellyt isoissa ravintoloissa, kuten Nokassa, Savoyssa sekä Mustion Linnassa. Oma ruokabaari työllistää hänet nyt täysin. Toisinaan työtunteja voi kertyä viikossa jopa 70.

Pienimuotoisemmassa toiminnassa on kuitenkin etunsa.

Koska asiakkaita on jokaisella kattauksella vain pienen pöytäseurueen verran, Utter voi käyttää raaka-aineita, joita suuremman volyymin mittakaavassa ei olisi mahdollista käyttää.

Sana ruokabaarista on kiirinyt niin hyvin, että tulijoita riittää. Varauslista on täynnä keväälle saakka.

– Viime syksy meni yli 95 prosentin täyttöasteella, hän kertoo.

Mikko Utter uskoo, että pienen ruokabaarin konsepti toimii nimenomaan pienemmällä paikkakunnalla. Paras palaute tulee siitä, että asiakas tulee uudestaan.

– Tietää tehneensä jotakin hyvin, kun asiakas tulee toisenkin kerran. Asiakkaat tulevat pääosin lähialueelta, mutta se tuntuu myös hyvältä, että tänne tullaan joskus Turusta asti.

– Tavoite on tehdä yksinkertaiset asiat joka päivä paremmin, hän kirjoitti Facebook-sivuillaan.

Tämä on toinen osa sarjaa, jossa kerrotaan kiinnostavista kotimaisista pientuottajista ja ruoka-alan pienyrityksistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit