Ruotsalaiset kehittivät nacholaskiaispullan - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Ruotsalaiset kehittivät nacholaskiaispullan

Perinteistä laskiaispullaa tuunataan nykyisin monin tavoin. Kuvituskuva.

Perinteistä laskiaispullaa tuunataan nykyisin monin tavoin. Kuvituskuva.

Julkaistu: 6.1.2018 11:41

Joulukinkusta ja muista herkuista on tuskin selvitty, kun Ruotsissa isketään hampaat jo seuraavaan perinneruokaan.

Leipomot ovat tänäkin vuonna tuoneet myyntiin uusia versioita perinteisestä laskiaispullasta.

Ensimmäiset tulivat myyntiin jo välipäivinä, ja tahti kiihtyy lähiviikkoina, kun laskiaistiistai eli 13. helmikuuta lähestyy. Tukholmalainen Mr Cake -leipomo on kehittänyt tämän vuoden uutuudeksi nacholaskiaispullan, joka koostuu kolmiomaisista pullapaloista, joita dipataan mantelimassaan ja kermavaahtoon. Västeråsissa myyntiin tuli Strömsholms Markenteri -leipomon uutuutena falukorv- eli lenkkimakkaratäytteinen laskiaispulla.

Aiempina vuosina tarjolle on tullut laskiaswrappeja, marsipaanilla kuorrutettuja prinsessalaskiaispullia, viineri- ja viinipullia. Gluteenittomien ja laktoosittomien pullien kysyntä on uutuuksien rinnalla kasvanut tasaisesti.

Tuoreimmat osastosta

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit