Ruotsalaiset kehittivät nacholaskiaispullan - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Ruotsalaiset kehittivät nacholaskiaispullan

Joulukinkusta ja muista herkuista on tuskin selvitty, kun Ruotsissa isketään hampaat jo seuraavaan perinneruokaan.

Perinteistä laskiaispullaa tuunataan nykyisin monin tavoin. Kuvituskuva.­

6.1.2018 11:41

Leipomot ovat tänäkin vuonna tuoneet myyntiin uusia versioita perinteisestä laskiaispullasta.

Ensimmäiset tulivat myyntiin jo välipäivinä, ja tahti kiihtyy lähiviikkoina, kun laskiaistiistai eli 13. helmikuuta lähestyy. Tukholmalainen Mr Cake -leipomo on kehittänyt tämän vuoden uutuudeksi nacholaskiaispullan, joka koostuu kolmiomaisista pullapaloista, joita dipataan mantelimassaan ja kermavaahtoon. Västeråsissa myyntiin tuli Strömsholms Markenteri -leipomon uutuutena falukorv- eli lenkkimakkaratäytteinen laskiaispulla.

Aiempina vuosina tarjolle on tullut laskiaswrappeja, marsipaanilla kuorrutettuja prinsessalaskiaispullia, viineri- ja viinipullia. Gluteenittomien ja laktoosittomien pullien kysyntä on uutuuksien rinnalla kasvanut tasaisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit