Oletko tajunnut suklaarasian salaisuutta? Tämä kätevä ominaisuus jää monelta huomaamatta - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Oletko tajunnut suklaarasian salaisuutta? Tämä kätevä ominaisuus jää monelta huomaamatta

Suomalaisissa ja ruotsalaisissa suklaarasioissa on eroja. Joissain ruotsalaisissa rasioissa on piirre, jonka puuttuminen suomalaisista suklaarasioista ärsyttää.

27.12.2017 19:00

Joulun aikaan suomalaisille maistuu suklaa ja perinteisimmät suklaakonvehdit ovat kuuluneet suomalaisten jouluun 1920-luvulta asti. Makeisvalmistajat ovat valmistautuneet tämänkin joulun suklaamenekkiin kesästä asti.

Suklaakonvehdit kuuluvat myös länsinaapurimme jouluun, mutta suomalaiseen makuun kotimaiset suosikit maistuvat ruotsalaisia kilpailijoitaan paremmin – tämä väite tuli taas todistetuksi myös Ilta-Sanomien suklaakonvehtitestissä.

Yhdessä asiassa ruotsalaiset suklaarasiat kuitenkin päihittävät suomalaiset. Oletko nimittäin huomannut, että konvehtirasian kansi jää avaamisen jälkeen häiritsevästi läpättämään auki? Monissa ruotsalaisissa rasioissa ongelmaa ei ole, sillä rasian kannessa on hakanen, jolla rasian voi kätevästi sulkea.

Hakanen on ainakin Ruotsin suosituimmissa Aladdin- ja Paradis -konvehtirasioissa. Suomalaisista suosikeista sitä ei kuitenkaan löydy.

Kätevä ominaisuus voi helposti jäädä huomaamatta. Lippa tai hakanen on nimittäin piilossa kannen alla ja se pitää nostaa ylös, ennen kuin sen voi sovittaa kätevästi rasian alapuolella olevaan taskuun. Asian nosti julkisuuteen joulun pyhinä ruotsalaislehti Aftonbladet. Katso artikkelin yllä olevalta videolta, mistä onkaan kyse.

Mutta mikä joulusuklaista otti murskavoiton vertailussamme? Katso tulokset alla olevalta videolta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit