Rakastetuin jouluherkku on nyt selvillä: ”Ratkoo kaikki ongelmat”

Sori, Vihreät kuulat! Ette todellakaan voittaneet tätä kilpaa.

Suklaakonvehdit maistuvat hyvälle kahvin ja glögin kanssa.

9.12.2017 14:18

Me Naisten lukijat laittoivat joulun makeat herkut paremmuusjärjestykseen. Tulos ei jätä sijaa napinalle.

Tulevien pyhien ykkösherkku oli täysin ylivoimainen. Suklaakonvehdit haalivat itselleen liki 40 prosenttia annetuista äänistä. Ne maistuvat kuulemma hyvälle kahvin, glögin ja vaikka kirjan kanssa.

Myös joulutortut ja piparkakut pääsivät kisassa palkintosijoille, mutta ne paljon kohkatut marmeladit...Vain 5 % vastaajista nimesi ne lempiherkukseen.

Näin herkkukisassa kävi:

Suklaakonvehdit: 37 prosenttia äänistä

Monet vastaajista perustelivat valintaansa sillä, että vaikka suklaata tulee napsittua pitkin vuotta, konvehtimuodossa niitä nautitaan vain jouluna.

– Ihana silkinpehmeä, suussasulava makunautinto. Suklaata syön ympäri vuoden, mutta suklaakonvehteja erityisesti joulun aikaan. Belgialaiset konvehdit on suosikkeja. Niiden maku on täyteläisen ihana. Hyviä suklaakonvehteja ja hyvä kirja, ylittämätön pari.

– Suklaa ratkaisee kaikki ongelmat, oli sitten joulu tai juhannus.

Konvehteja kehuttiin niiden helppouden, hyvän saatavuuden ja monipuolisen valikoiman takia.

– Vaikka tämä onkin ehkä tylsä lempiherkku, mutta ei suklaata vaan voita mikään. Pari rasiaa erilaisia suklaakonvehteja on ainoa makea herkku, mitä jouluna tarvitsen.

Suurimmat suklaafanit totesivat herkun tuovan joulutunnelman ja -rauhan.

– Ensinnäkin suklaa ratkaisee kaikki ongelmat, oli sitten joulu tai juhannus. Ison perheen kanssa täytyy vain olla nopea, että ehtii napata oman suosikkinsa ennen muita!

Joulutortut: 28 prosenttia äänistä

Joulutortut saivat osakseen ylistystä helppoutensa tähden. Ne syntyvät valmistaikinasta käden käänteessä, eikä taikinan tekeminen itsekään järin hankalaa ole.

– Olen tosi laiska leipuri, mutta silti leivon jokaisena jouluaattona joulutorttuja. Niitä on ihana mutustella pitkin joulua.

– Helppoja valmistaa ja paistaa vaikka juuri ennen kahvihetkeä. Ne ovat kauniita, kun tupsuttaa tomusokeria päälle. Tortut ovat yksinkertaisesti elegantti hämärän hyssyn herkku.

Piparit: 13 prosenttia äänistä

Ikoninen jouluherkku oli monille nostalginen leivos – joulu ei tule, ellei piparkakkutalo ole pystyssä.

– Maistuu ja tuoksuu hyvälle! Piparkakkuja on helppo tehdä itse valmistaikinasta, ja nykyään saatavilla on paljon myös erityisruokavalioon ja allergiselle sopivia tuotteita. Sopii kahvin kanssa tai jälkiruuaksi.

Marmeladit: 5 prosenttia äänistä

Vihreät kuulat kuuluvat monen jouluun, mutta ehdottomaksi ykkösherkukseen ne mainitsi vain harva.

– Vihreät kuulat kestävät meillä hieman pidempään, kun niitä tulee kerralla nautittua vain muutama. Viime aikoina on ollut kiva huomata, että tästä herkusta on kehitelty uudenlaisia reseptejä!

Jouluhalko, eikö ketään kiinnosta?

Vähiten ääniä herkkuäänestyksessä saivat jouluhalot ja lakritsat. Niistä iloitsi vain muutama herkkusuu.

Lakritsan huono menestys selittyy ehkä sen arkisuudella, mutta jouluhalon olisi kuvitellut olevan kovinta sesonkiherkkua. Yksi vastaajista vitsaili käyttävänsä jouluhalkoa saunanlämmityspuuhissa, mutta löytyi sentään yksi todellinen halonrakastaja:

– Valmistan joka vuosi itse omannäköisen jouluhalon. Jos on kiire, teen sen valmiista kääretortusta. Koristelu on aina se mukavin vaihe. Halon teen vain jouluna! Suklaata, lakritsia ja marmeladia syön ympäri vuoden muutenkin.

Älä sure halko, kyllä joku rakastaa sinuakin.

Lue lisää:

Minna keksi, miten skumppakorkeista tehdään joulukoriste: ”Korkkiporo” on joulun askarteluhitti!

Torttu ei tosiaan ole ainoa vaihtoehto! 7 herkkua, joihin Vihreitä kuulia kannattaa kokeilla

Piparkakkutalo sai makean haastajan – nyt tulee lakumökki!

Mitä kaikkea joulutorttuun voi (ja kannattaa) tunkea? Testasimme 9 jännittävää täytettä – kaksi ylitse muiden

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit