Nam, mikä herkku! Siken täytetyissä paprikoissa on makeutta ja potkua

Suippopaprikat täytetään kanalla ja juustolla.

10.12.2017 8:11

Tässä kiva ja helppo resepti alkuruoaksi tai illanistujaisten pikkupalaksi, jos uunissa kypsennetystä broilerista on jäänyt osa syömättä.

Kypsää broilerinlihaa on myös mahdollista ostaa kaupasta, jos tähteeksi jäänyt ei ihan riitä.

Suippoparikat ovat makeita, joten olen maustanut täytteen tulisella sriracha-chilikastikkeella. Mutta muukin chili käy, jos sriracha tuntuu liian tuliselta.

Ainekset:

2 suippopaprikaa puolitettuna ja siemenet poistettuna

4 tl oliiviöljyä

suolaa ja mustapippuria

1 salottisipuli silputtuna

muutama valkosipulinkynsi (maun mukaan) silputtuna

n. 200 g kypsää broilerinlihaa pilkottuna

1 tl sriracha-chilikastiketta (tai jotain miedompaa, jos sriracha liian tulista)

1 rkl makeaa chilikastiketta

4 rkl parmesaaniraastetta

½ dl maustamatonta jogurttia

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Sivele puolitetut suippopaprikat oliiviöljyllä, ripottele pinnalle hiukan suolaa ja mustapippuria ja kypsennä uunissa kymmenisen minuuttia.

Lorauta paistinpannulle oliiviöljyä ja kuullota sipuli- ja valkosipulisilppu läpikuultavaksi ennen kuin lisäät pannulle kypsän broilerinlihan.

Mausta seos sriracha-chilikastikkeella ja makealla chilikastikkeella, tai vain toisella makusi mukaan. Muista, että sriracha on todella tulista.

Ota suippoparikat uunista, levitä niille täyte ja viimeistele parmesaaniraasteella.

Kypsennä vielä uunissa grillivastusten alla, kunnes parmesaaniraaste sulaa.

Viimeistele pursottamalla maustamatonta jogurttia täytteen päälle. Tämä miedontaa chilin poltetta.

Tarjoa hyvän leivän ja vihreän salaatin kera.

Vinkki: Täytä minigrippussin tai jonkun muun muovipussin kulma jogurtilla, solmi pussi kiinni ja leikkaa kulmaan pieni reikä. Saat helposti pursotinpussin, josta jogurtti on helppo pursottaa.

Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja.

Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeata kotiruokaa, joka on aina maistuvaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit