Sikke paistaa fetan kasvisten kanssa uunissa: Helppoa ja ihanaa

Julkaistu:

Sikke - ruokaa rakkaudella
Sikke näyttää, ettei kasvisten käyttäminen ole tylsää. Kasvisten paahtaminen uunissa on yksi helpoimpia keinoja saada esille niiden upeat maut.
Kasviksia, kasviksia, lisää kasviksia – tällaisella ilmalla ja tässä pimeydessä niiden syöminen on yhä tärkeämpää.

Mutta jos omat ideat loppuvat, niin nappaa käsiisi Rouva Kasviksen Parhaat -kirja, jossa Pirjo Toikkanen käyttää kasviksia niin kivasti ja monipuolisesti, ettei kasvisten syömisestä tule todellakaan tylsää!


Valitsin teille tarjottavaksi todella helpon ja ihanan maukkaan version, jossa fetajuuston kanssa uuniin laitetaan kasviksia oman maun mukaan.

Feta muuttui uunissa ihanan pehmeäksi ja kasvikset kypsyivät todellakin vartissa.

2 rkl hyvää oliiviöljyä (minä käytän Terra Cretaa)

100 g pala fetajuustoa (valitsin sen, jossa on lampaan ja vuohen maitoa)

4–5 kirsikkatomaattia

5–6 luumua tai kirsikkaa (minulla ei ollut, uskon että muutama luumu olisi antanut kivan äjäyksen makuun)

3–4 parsakaalin nuppua

porkkanaviipaleita

fenkolinsiivuja

tuoreyrttejä (minulla timjamia ja rosmariinia)

mustapippuria myllystä

Lorauta osa öljystä laakean vuoan pohjalle ja aseta keskelle feta.

Asettele vihannekset fetan ympärille ja valuta loppu öljy ja lisää yrtit.

Ripauta kasviksille halutessasi kevyesti suolaa ja jauha kaiken ylle mustaa pippuria myllystä.


Paahda aineksia 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Vinkki: Vot ripauttaa ainesten sekaan ennen uuniin laittamista valintasi mukaan pähkinöitä, manteleita tai erilaisia siemeniä.


Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja.

Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeata kotiruokaa, joka on aina maistuvaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt