Onko vieraaksi tulossa kasvissyöjä, munalle allerginen tai maidon välttäjä? Näin korvaat munat ja vehnän herkuista - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Onko vieraaksi tulossa kasvissyöjä, munalle allerginen tai maidon välttäjä? Näin korvaat munat ja vehnän herkuista

Leivo kakku vegaanisesti, niin se maistuu kaikille. Näillä seitsemällä vinkillä onnistut.

Vegaanillekin sopiva överi porkkanakakku on näyttävä.

5.11.2017 20:00

Monitoimiraakis banaani

Vegaanisista leivonnaisista puuttuu kananmuna, joka parantaa leivonnaisten rakennetta ja mehevöittää leivonnaisia. Myös banaanilla on samat ominaisuudet.

Muusaa banaania kakkutaikinaan tai käytä sitä sidosaineena vaikka kaurakekseissä.

Papuja taikinaan

Mustapavut ovat loistava mutakakun raaka-aine niin kummalliselta kuin se kuulostaakin.

Kun pavut soseutetaan samettiseksi ja joukkoon sekoitetaan tummaa suklaata, harva maistajista arvaa, mikä raaka-aine on herkullisen leivonnaisen salaisuus. Tarkista, että myös ostamasi suklaa on vegaanista.

Munaton marenki

Mullistavimpia vegaanisen leivonnan oivalluksia on ollut purkitettujen kikherneiden liemi eli aquafaba. Kun lientä vaahdottaa sokerin kanssa, lopputulos on kuohkea munaton marenki.

Kokeile myös, kuinka kikherneliemi parantaa vegaanisen brownien rakennetta.

Kikhernejauho

Vegaanileipojan kaapista löytyy aina pussillinen kikhernejauhoa, joka on myös gluteenittoman leipojan ykköstuote. Se korvaa leivonnassa kananmunaa ja sitkoa.

Kikhernejauhoilla saat aikaan vegaaniset ja gluteenittomat letut, jotka pysyvät kasassa paistettaessa. Juhlapöytään voit leipaista suolaisen piirakan sijaan vegaanisen ja gluteenittoman farinata-pannarin.

Vegaanin voikreemi

Kermakuorrutetta käytännöllisempi valinta on voikreemi. Mutta miten se tehdään vegaanisesti? Vaahdota 100 g kasvimargariinia, 200 g kookosöljyä ja 7 dl tomusokeria sähkövatkaimella kuohkeaksi.

Se on siinä. Kuorrute toimii mehevän vegaanisen porkkanakakun päällä.

Korvaa kerma

Kaupan hyllyt ovat pullollaan hyviä vegaanisia ”maitotuotteita”, joista esimerkiksi Oatlyn ranskankerma on ässä. Kermavaahtoa voit valmistaa vaahtoutuvien kaurakermojen lisäksi myös kylmästä kookoskermasta, joskin rakenteesta tulee jonkin verran tavallista kermavaahtoa tanakampi.

Valitse raaka-kakku

Ilman mitään miettimistä pääset, kun valitset raakakakun. Ne ovat aina vegaanisia (joskin sallivimmat kokit saattavat joskus käyttää hunajaa), ja kaiken päälle leivonnaiset ovat gluteenittomia. Raakakakkuihin kermaisen suutuntuman tuovat liotetut cashewpähkinät.

Tässä viisi herkkua vegaanille:

Vegaanin överi porkkanakakku

Vegaaninen pestopasta ja balsamicosienet

Vegaaninen makaronilaatikko

Vadelma-suklaa-raakakakku

Banaani-kaurakeksit

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit