Huippukokki tekee jauhelihakastikkeen vallankumouksellisella tavalla – ja se kannattaa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Huippukokki tekee jauhelihakastikkeen vallankumouksellisella tavalla – ja se kannattaa

Kastike viimeistellään ruohosipulilla

Julkaistu: 16.10.2017 6:58

Kastikkeella on kolme salaisuutta, jotka sinäkin voit oppia helposti.

Tomi Björkin oikeana kätenä nykyään toimiva huippukokki Serko Rantanen tekee jauhelikastikkeen eri tavalla kuin valtaosa ihmisistä.

Häntä kannattaa kuunnella, sillä lopputulos on hurmaavan hyvä.

Soossilla on kolme salaisuutta: mummon ruskea kastike, 10 minuuttia hautunut sipuli sekä rapeaksi ruskistettu jauheliha.

Tämä ei ole kaikkein nopein jauhelihakastike, mutta vaivannäkö kannattaa. Tuntikausia kokkaamisessa ei kuitenkaan kulu, vaan ruoka on pöydässä noin 40 minuutissa.

Aivan ensin valmistetaan ruskea kastike. Se onnistuu myös gluteenittomana, sillä suurustukseen sopivat myös tattarijauhot. Seuraavaksi siirrytään sipulin väsytykseen, ja lopuksi jauheliha ruskistetaan ihanan rapeaksi. Nam!

Serko Rantasen jauhelihakastikkeen löydät Soppa365:sta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit