Vain viisi ainesosaa: Jamie Oliverin pestokana yllättää yksinkertaisuudellaan

Huippukokin uutuuskirjassa kaikki reseptit syntyvät vain viidellä eri aineksella.

Tämän aterian valmistaminen on helpompaa kuin uskoisi!

28.9.2017 16:42

Muun muassa lukuisista tv-ohjelmistaan tuttu brittikokki Jamie Oliver on julkaissut uuden 5 ainekset ateriat: Nopeita ja helppoja (readme.fi) -keittokirjansa nyt myös suomeksi.

Kirjassaan Oliver kertoo 130 erilaista reseptiä, joita kaikkia yhdistää se, että ne syntyvät vain viidestä ainesosasta. Reseptejä on kirjassa niin salaateista liharuokiin ja makeisiin herkkuihin.

Vähäisten ainesten lisäksi Oliver kertoo aterioiden syntyvän alle puolessa tunnissa tai niin, että ainekset yhdistetään kymmenessä minuutissa, minkä jälkeen uuni tai liesi hoitaa loput.

Yksi kirjan ohjeista on oheinen taikinakuoren saavan pestokanan resepti. Kyseinen ateria syntyy ainoastaan puolessa tunnissa ja aineksetkin löytyvät suhteellisen helposti eri ruokakaupoista.

Reseptin viiden raaka-aineen lisäksi viereen kannattaa varata suolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä, joita Oliver pitää niin perusaineksina, ettei lisännyt niitä erikseen reseptin ainesosalistaan.

  Pestokanaa lohkeilevassa taikinakuoressa

Annoksia 4

Yhteensä 30 minuuttia

320 g voihin leivottua lehtitaikinaa (kylmää)

4 nahatonta kanan rintafileetä (à 120 g)

4 kukkuraista tl vihreää pestoa

400 g kypsiä kirsikkatomaatteja tertussa

400 g tarhapapuja

Esilämmitä uuni 220 asteeseen. Kaulitse taikina, puolita se pituussuunnassa ja leikkaa molemmat puoliskot leveyssuunnassa kahdeksaksi samankokoiseksi suikaleeksi. Litistä kanan rintafileet nuijimalla niitä nyrkein, kunnes fileet ovat kauttaaltaan ohuimman osan paksuisia.

Aseta fileet paistovuokaan, lisää maun mukaan merisuolaa ja mustapippuria ja levitä pesto niiden pintaan. Asettele taikinasuikaleita lomittain fileiden päälle ja työnnä taikinareunat fileiden alle. Voitele taikinakuorten pintaan tilkka oliiviöljyä.

Voitele tomaattitertut kevyesti oliiviöljyllä, lisää maun mukaan merisuolaa ja mustapippuria ja siirrä tertut toiseen vuokaan.

Työnnä kanavuoka uunin ylimmälle tasolle ja tomaattivuoka sen alle. Kypsennä niitä 20 minuuttia tai kunnes kanafileiden taikinakuori on kullanruskea ja kana kauttaaltaan kypsää.

Laita tällä välin pavut riviin ja siisti niiden kannat. Keitä papuja kattilassa kiehuvassa suolatussa vedessä seitsemän minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.

Siirrä kanafileet ja puolet tomaateista leikkuulaudalle. Murskaa loput tomaateista vuoassa ja heitä oksat pois. Valuta pavut ja sekoita ne tomaattien joukkoon. Maista ja mausta seos täydelliseksi merisuolalla sekä mustapippurilla.

Leikkaa kanafileet vinottain ja tarjoile papupedillä kokonaisten tomaattien kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit