Niin hyvää! Tämä omenapiirakka ei ole syyttä klassikkojen klassikko - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Niin hyvää! Tämä omenapiirakka ei ole syyttä klassikkojen klassikko

Syksyn omenatarjonta on nyt monipuolisimmillaan, kertoo Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto.

Tarte tatin on klassinen ranskalainen leivonnainen.

28.9.2017 14:35

Syksy ja kotimaiset omenat ovat saapuneet. Aikaisia syyslajikkeita on jo ehditty syödä muutaman viikon ajan. Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton tiedotteen mukaan nyt ovat myös kypsyneet sellaiset lajikkeet kuten Jaspi, Discovery, Collina, Summerred ja Raike.

Talvilajikkeet, kuten Lobo ja Aroma ovat kuitenkin vielä kasvamassa kokoa ja saamassa lisäväriä pintaansa.

Kotimaisten omenoiden sato on kypsynyt tänä vuonna viileän ja sateisen kesän vuoksi tavallista myöhemmin. Kesälajikkeet olivat kolme viikkoa aikataulustaan myöhässä, mutta syyslajikkeet ovat hieman kuroneet aikataulua kiinni. Tällä hetkellä ollaan enää pari viikkoa normaalista jäljessä.

Vaikka viileän kesän seurauksena omenoiden kokonaissato tulee tänä vuonna jäämään hieman odotuksia pienemmäksi, pitäisi omenoiden laadun olla kuitenkin hyvä.

Kotimaisen omenan kunniaksi nyt onkin siis paras aika leipoa huikean herkullinen omenapiirakka. Mikäli haluat hieman vaihtelua tavalliseen piiraaseen, kokeile valmistaa ranskalainen tarte tatin -piirakka Ruokalan reseptillä.

Tämän piirakan voi valmistaa joko uuninkestävässä valurautapannussa tai uunivuoassa. Lopuksi valmis piirakka kiepautetaan ylösalaisin, jolloin kauniit omenalohkot ilmestyvät esiin. Halutessasi voit siivilöidä piirakan päälle vielä tomusokerihunnun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit