Miten saada halpa viini maistumaan paremmalta ja pari muuta ruokaniksiä, jotka todella haluat tietää - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Miten saada halpa viini maistumaan paremmalta ja pari muuta ruokaniksiä, jotka todella haluat tietää

Viini saa kannussa ilmaa ja parantaa näin makua. Toisaalta ilma lyhentää viinin säilyvyyttä, joten sitä ei kannata jättää turhan kauaksi aikaa hengittämään.

Viini saa kannussa ilmaa ja parantaa näin makua. Toisaalta ilma lyhentää viinin säilyvyyttä, joten sitä ei kannata jättää turhan kauaksi aikaa hengittämään.

Julkaistu: 25.9.2017 19:44

Näppärien vinkkien avulla saat säilytettyä tomaatit tuoreina pidempään ja kuorit kananmunat helpommin.

Ruoanlaitto ja syöminen ovat mukavia asioita, mutta myös mukavista jutuista voi tehdä vieläkin parempia.

MoneyTalksNews -sivusto kertoo muutamia näppäriä ruokaniksejä, joita kannattaa testata. Tässä niistä parhaat.

Tee halvasta viinistä paremman makuista

Monet ovat kuulleet siitä, että viinin pitäisi antaa hengittää ennen tarjoilua. Mutta muistaako kukaan kaataa viiniä muutamaa tuntia ennen tarjoilua karahviin? Hyvä jos edes omistaa karahvia.

Viinin hengittämisessä on kuitenkin maun kannalta perää. Onneksi viini voi päästä ilman kanssa kosketuksiin nopeastikin.

Ota siis kaksi kannua ja kaada viini niistä toiseen. Kaada sen jälkeen viini kannusta kannuun noin 15 kertaa. Tällä tavalla jopa halvan viinin maku paranee.

Jos et usko tätä, voit testata asian. Kaada silloin vain puolet pullosta kannusta kannuun ja tee makuvertailu.

Pidä tomaatit pidempään tuoreina

Ilma lyhentää tunnetusti monien elintarvikkeiden säilymisaikaa ja sama pätee myös tomaatteihin. Säilytä tämän vuoksi tomaatteja niiden kantapuoli alaspäin, sillä se on puoli, josta ilma pääsee nopeimmin sisälle.

Muista myös se, että tomaatit kannattaa säilyttää huoneenlämmössä, sillä jääkaappi tekee niistä vetisen makuisia.

Kuori keitetyt kananmunat helposti

Se, kuinka keitettyjen kananmunien kuoret saa irtoamaan helpoiten, on varmasti ikuisuuskysymys. Yksi keino on lisätä munien keitinveteen hieman ruokasoodaa. Sooda läpäisee kuorta sen verran, että se estää sitä tarttumasta itse munaan.

Soodan ei kuitenkaan pitäisi vaikuttaa kananmunan makuun.

Kokeile myös muita ruokaniksejämme! Olemme esimerkiksi kertoneet, kuinka avokadon kiven saa irti ilman veistä ja kuinka kovan voin saa levitettyä pehmeälle leivälle.

Tuoreimmat osastosta

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit