Ajankohtaista

Antti koki ”karmaisevan” nakkipettymyksen: ”Eikö mikään tässä maailmassa ole enää pyhää?”

Julkaistu:

Nakit
Antin nakkipettymys huvittaa somessa. Myös HK:n vastaus asiakaspalautteeseen on herättänyt paljon hilpeyttä.
Sosiaalinen media riemastuttaa taas suomalaisia herkkusuita. Vasta pari viikkoa sitten Pirkan sulatejuustopaketti ja sen mahdoton tarjoiluehdotus herättivät naurunpyrskähdyksiä Facebookissa.

Tällä kertaa hupia tarjoaa HK. Asia lähti liikkeelle siitä, kun Antti Manninen välitti viime sunnuntaina Facebookin kautta HK:lle seuraavanlaisen kuvan vaillinaisesta nakkipaketista:Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Viesti kuvan yhteydessä kuuluu seuraavalla tavalla:
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Arvon HK. Veljelläni ja minulla on lähes kahden vuosikymmenen taakse ulottuva perinne oikeaoppisen nakkileivän valmistuksesta. Vaikka taloutemme ovat näin vuosien mittaan jo erkaantuneet, ruokailutottumuksemme kestävät ajan hampaan.

Muiden ainesosien (valinnainen leipä, voi, juusto ja ketsuppi) valmistajat jääköön ammattisalaisuudeksi, mutta nakkina on aina toiminut HK:n Popsi lihaisa grillinakki.

Niinpä minun on pakko kertoa raskain sydämin teille nämä surumieliset uutiset kun huomasin, että ostamastani paketista puuttui kymmenes nakki. Tämä ei käy päinsä, ei kerta kaikkiaan, sillä leipiä tehdään aina 2 kpl joihin halkaistaan yksi, firmanne valmistama jumalaisen maukas minimakkara per leipä.”

Mannisen viesti jatkuu hämmästelyllä siitä, mitä yhdelle kadonneelle nakille on tapahtunut:

”Onko tämä pariton yksilö tuomittu vaeltamaan yksin jääkaappini kylmässä pimeydessä? Eikö mikään tässä maailmassa ole enää pyhää? Onko liikaa vaadittu että mies saisi nauttia päivittäiset nakkileipänsä niinkuin ne nautittavaksi tarkoitettu on?

Olen pöyristynyt ja tyrmistynyt kohtaamastani vääryydestä. Toivottavasti voitte lievittää pettymystäni edes kertomalla onko paketista unohtuneella nakkiyksilöllä kaikki hyvin.”

Yllättävä vastaus

Mannisen viesti herätti nopeasti kiinnostusta ja torstai-iltapäivään mennessä se on saanut jo noin 14 000 tykkäystä, lähes 800 kommenttia ja 350 jakoa. Mannisen nakkipettymys sai huvittuneisuuden lisäksi paljon sympatiaa osakseen ja myös HK lähetti pian pahoittelunsa miehelle.

Asia ei jäänyt kuitenkaan vain pahoitteluihin. Tiistaina HK nimittäin jakoi vastaukseksi Facebookissa oman nakkikuvansa.


Kuvassa esiintyy siis nakki, joka makoilee tyytyväisenä pyyhkeen päällä hiekkarannalla. Kuvan oheen oli kirjoitettu seuraavanlainen teksti:

”Popsi Grillinakin ystävä Antti Manninen huomasi pakkauksestaan puuttuvan nakin, jonka jälkeen HK:n nakkipartio lähti välittömästi selvittämään asiaa. Pitkän yön ja piinaavien tuntien jälkeen saimme vihdoin ratkaistua mysteerin, kun kadonnut nakki lähetti viestin: Zau! Grillikelit vähän köpöset. Lähdin etelään. Nähdään! #nakkimysteeri”

Päivityksen perusteella Mannisen kadonnut nakki oli siis lähtenyt etelään pakoon Suomen syksyä. HK:n humoristinen vastaus keräsi nopeasti satoja tykkäyksiä ja kiitosta ihmisiltä. Monet iloitsevat siitä, että mysteeri selvisi ja että asiaan on suhtauduttu huumorilla.

”Nakkeihin liittyy paljon tärkeitä ruokahetkiä”

HK:n markkinointipäällikkö Arja Westman selittää vastauskuvan taustaa:

– Kyseessähän on HK Popsi Grillinakki, jonka mitta yksinkertaisesti tuli täyteen Suomen kylmän ja sateisen kesän päätteeksi. Hän kaipasi polttavasti etelän lämpöön ja hakemaan rusketusraitoja, Westman kertoo.

Asialle on Westmanin mukaan olemassa kuitenkin myös ”todellinen” selitys.

– Nakkien pakkauskoneella tapahtui virhe niin sanotussa ladontavaiheessa, minkä vuoksi pakkausmuottiin ei mennytkään oikeaa kymmenen nakin määrää. Tällaisia virheitä sattuu kuitenkin ani harvoin.

Pettyneelle Manniselle HK on toimittanut tuotehyvityskortin. Westmanin mukaan yrityksessä ollaan oltu kiitollisia siitä, että mies toi asian esiin.

– Antin Facebook-kirjoitus oli aivan mahtava! Fani oli nähnyt vaivaa hauskalla kirjoituksella ja halusimme tuotevirhehyvityksen lisäksi lähteä mukaan someilmiöön mysteerinakki-vastauksella. Tästä keskustelusta voi päätellä, että nakkeihin liittyy paljon tärkeitä ruokahetkiä ja nakkeihin suhtaudutaan ennen kaikkea humoristisella tavalla. Myös reaktiot HK:n omaan mysteerinakki-päivitykseen ovat olleet erityisen hyväntuulisia, hän iloitsee.

Ensimmäisenä Mannisen nakkipettymyksestä kertoi Helsingin Uutiset.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt