Somekohu herätti Pirkan: Kotimaisesta meetvurstista tulee nyt oikeasti kotimaista - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Somekohu herätti Pirkan: Kotimaisesta meetvurstista tulee nyt oikeasti kotimaista

Sosiaalisessa mediassa on hiljattain ihmetelty, miksi Pirkan kotimaisen meetvurstin liha ei ole Suomesta. K-ryhmä on päättänyt korjata asian.

Aiemmin kotimainen meetvursti ei ole ollut oikeasti kotimaista. Pian on.­

19.9.2017 13:24

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa lähti käyntiin keskustelu, jossa ihmeteltiin Pirkan kotimaisen meetvurstin lihan alkuperämaata.

Keskustelun aloitti Twitterissä Essi Wallenius, joka jakoi ihmettelevän kuvan kyseisestä meetvurstipaketista, sekä sen edestä että takaa. Paketin pakkausselosteesta näkee selvästi, että meetvurstin sianliha on kasvatettu ja teurastettu useissa EU-maissa ja myös hevosenliha on peräisin useista eri maista, niin EU:sta kuin sen ulkopuoleltakin.

Voihan @PirkkaFi ja #kotimainen meetwursti?! Kyllä on taas kuluttajalla helppoa... @Kuluttajaliitto @johanaberg_mtk pic.twitter.com/EQ7uWo4ciK— Essi Wallenius (@EssiWallenius) 11. syyskuuta 2017

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Pirkka vastasi Walleniuksen twiittiin ”kotimaisen meetvurstin” olevan vakiintunut ja Eviran ohjeistuksen mukainen nimeämistapa. Tästä huolimatta monet ihmiset tuntuivat pitävän nimeä harhaanjohtavana.

Keskon vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo kommentoi nyt lihan nimitystä yrityksen tiedotteessa seuraavalla tavalla:

– Kotimainen meetvursti on vakiintunut kauppanimi kuten esimerkiksi venäläinen meetvursti ja lyypekkiläinen meetvursti tai turkkilainen jogurtti. Kauppanimi kuvaa tuotteen ominaisuuksia ja makua, ei alkuperää. Teknisesti ottaen nimi on oikein ja Eviran elintarviketieto-oppaan mukainen, Kalervo sanoo.

Aiheesta virinnyt keskustelu on kuitenkin saanut K-ryhmän pohtimaan meetvurstikysymystä uudelleen ja tekemään muutoksia tuotteeseen.

– Ymmärrämme, että Pirkka kotimaisen meetvurstin nimi on ollut harhaanjohtava. Haluamme korjata tämän ja muutamme Pirkka kotimaisen meetvurstin lihojen alkuperän suomalaiseksi. Pyrimme valitsemaan Pirkka-tuotesarjaan suomalaisia tuotteita aina, kun se on mahdollista. Kaikki Pirkka-sarjan tuoreet lihat ovatkin suomalaisia, sanoo Kalervo.

Helsingin Sanomien mukaan uudistettu kotimainen meetvursti ehtii kauppoihin aikaisintaan muutamien viikkojen kuluttua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit