Hillon valmistaminen on yllättävän helppoa – 10 reseptiä, joilla lähteä liikkeelle - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Hillon valmistaminen on yllättävän helppoa – 10 reseptiä, joilla lähteä liikkeelle

Jos hilloat kesän ja syksyn sadon nyt talteen, kiität itseäsi myöhemmin.

Omena-calvadoshillo sopii mainiosti juustojen kaveriksi.

14.9.2017 16:13

Nyt loppukesän ja alkusyksyn taitteessa kypsyvät ja ovat kypsyneet monet kotimaiset marjat ja hedelmät. Tällaisia ovat niin puolukat, pihlajanmarjat kuin omenatkin.

Ja koska tämän vuoden viileän kesän vuoksi satokaudet alkoivat myöhässä, ei ole mitenkään mahdotonta törmätä vielä esimerkiksi erilaisiin viinimarjoihin.

Marttaliiton kotitalousasiantuntija Anni Rossi kertoi aiemmin Ilta-Sanomille, että hillon valmistuksessa kaksi asiaa on ylitse muiden. Ensinnäkin raaka-aineen tulee olla mahdollisimman korkealaatuista, minkä vuoksi hillot kannattaa tehdä silloin, kun marjat ja hedelmät ovat parhaimmillaan.

Lisäksi käytettävien säilykepurkkien täytyy olla ehdottomasti puhtaita. Mikäli purkkia ei ole puhdistanut kunnolla ja sinne pääsee bakteereita, kärsii hillon laatu sekä säilyvyysaika.

Hillojen valmistaminen on kuitenkin helpompaa ja nopeampaa kuin välttämättä uskoisi. Inspiraatiota voit hakea seuraavista Ruokalan hilloresepteistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit