Teflonpannu ei kestä kovaa käyttöä – 4 vahingollista tapaa, joilla rikot pannusi - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Teflonpannu ei kestä kovaa käyttöä – 4 vahingollista tapaa, joilla rikot pannusi

Muista muutama perusasia paistinpannua käyttäessäsi.

Älä jätä paistinpannua kuumalle liedelle ilman rasvaa.­

14.9.2017 13:53

Tarttumattomat teflonpannut ovat monien tavallisimpia ruoanlaittovälineitä. Koska pannuja käytetään niin usein, pitäisi niistä muistaa pitää myös huolta. Huonolla hoidolla ne voivat nimittäin mennä pilalle varsin nopeastikin.

Delish-sivusto kertoo, mitkä ovat yleisimmät virheet, joita ihmiset tekevät teflonpannujensa kanssa ja kuinka ne voi korjata.

Kuumennat pannua ennen öljyn tai voin lisäämistä

Kuumentaminen ilman rasvaa saattaa toimia joidenkin pannujen, mutta ei teflonpannujen kanssa. Jos kuumennat teflonpannua ilman rasvaa, saattaa siitä irrota haitallisia aineita. Älä siis jätä tyhjää pannua kuumenemaan, vaan lisää sille heti voita tai öljyä.

Peset pannun tiskikoneessa

Periaatteessa pannut, joilla on tarttumaton pinta, voi laittaa astianpesukoneeseen. Kuuma vesi ja astianpesuaineet kuluttavat kuitenkin pannun pinnoitusta ja voivat jopa vaikuttaa ruoan makuun. Tämän vuoksi paistinpannut on parempi pestä käsin astianpesuaineella. Tai vaihtoehtoisesti ruokasoodalla, aivan kuten kahvipannutkin.

Kuumennat pannua liian kuumalla lämpötilalla

Teflonpannua ei pitäisi kuumentaa maksimilämpötiloissa parista syystä. Kuumuus ensinnäkin vahingoittaa paistinpannun pinnoitusta. Lisäksi kuumuus voi irrottaa pinnoituksesta haitallisia myrkkyjä, aivan kuten ilman rasvaa kuumentaminenkin.

Jos tarkoituksesi on siis paistaa jotain sellaista, joka vaatii erityisen kuumaa lämpötilaa, kannattaa valita mieluummin valurautapannu. Ja muista myös, ettei teflonpannua pidä laittaa uuniin.

Kokkaat metallisilla välineillä

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut paistinlastat näyttävät ehkä tyylikkäämmiltä kuin silikoniset lastat. Ikävä kyllä ne kuitenkin raapivat teflonpannun pinnoituksen helposti pilalle. Käytä siis pehmeämpiä vaihtoehtoja, kuten muovisia tai puisia lastoja, mikäli haluat pannun säilyvän hyvänä pidempään.

Onko naarmuista paistinpannua sitten vaarallista käyttää? Asiantuntijan vastauksen voit lukea aiemmasta artikkelistamme täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit