Hitti vai huti? Kaupasta saa pian yksittäispakattuja ja valmiiksi keitettyjä kananmunia - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Hitti vai huti? Kaupasta saa pian yksittäispakattuja ja valmiiksi keitettyjä kananmunia

Suomalainen kananmunatalo tuo kauppoihin niin sanottuja sinkkumunia.

Onko yksittäispakatuissa kananmunissa järkeä?­

8.9.2017 10:45

Laitilalainen kananmunatalo Munax Oy tuo syyskuussa kauppoihin uudenlaisen munainnovaation, jolla yritys pyrkii haastamaan välipalamarkkinat.

Kyseisten yksittäispakattujen kananmunien kerrotaan sisältävän paljon proteiinia ja vähän kaloreita.

– Kananmuna tarjoaa loistavan proteiiniannoksen ja sisältää vain vähän kaloreita. Yhdestä munasta (40–50 g) saa luonnollista, sataprosenttisesti imeytyvää proteiinia peräti 6 grammaa ja kaloreita siinä on vain 60 kcal, kertoo Munax Oy:n toimitusjohtaja Janne Torikka tiedotteessa.

Kyseinen tuote on siis nimeltään Munax Sinkku: yksittäispakattu, valmiiksi keitetty ja kuorittu vapaan kanan kananmuna.

Torikan mukaan sinkkumuna on jo Euroopan markkinoilta tuttu välipalatuote.

– Pakkaus on helposti avattava ja sen voi napata kaupasta mukaan joko sellaiseksi nautittavaksi, salaattiin tai lisäksi muihin ruoka-annoksiin tuomaan hyviä ravintoarvoja. Kyseessä on aito kananmuna, joka on vain valmiiksi keitetty ja kuorittu täällä Laitilassa, Torikka kertoo.

Yksittäispakatut kananmunat eivät sisällä säilöntäaineita ja ne on pakattu suojakaasuun.

Onko tässä järkeä?

Vaikka sinkkumunat ovat kieltämättä kekseliäs innovaatio, on kuitenkin jo nähtävissä, että ne tulevat saamaan kritiikkiä osakseen. Jotkut tulevat pitämään valmiiksi keitettyjä ja kuorittuja kananmunia uusavuttomien tuotteena, aivan kuten valmiiksi paistettua ja maustettua jauhelihaa aikoinaan.

Myös tulevaa muovijätteen määrää voi miettiä, sillä yksittäispakatut munat eivät ainakaan helpota globaalia ympäristöongelmaa. Viime vuoden puolella kohistiin Keskon yksittäispakatusta ja valmiiksi kuoritusta sipulista, joka sai monelta heti täystyrmäyksen.

Toisaalta kananmunat ovat terveellistä ja täyttävää ruokaa ja jos haluaa saada nopeasti munavälipalan, sopivat sinkkumunat tähän tarkoitukseen varsin mainiosti.

Ovatko sinkkumunat mielestäsi hitti vai huti? Kerro kommenteissa!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit