Lidlin temppu kuohuttaa: Huomasitko, mitä Suomessakin myytävien kreikkalaistuotteiden kuvista puuttuu? - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Lidlin temppu kuohuttaa: Huomasitko, mitä Suomessakin myytävien kreikkalaistuotteiden kuvista puuttuu?

Saksalainen kauppaketju Lidl joutui arvostelun kohteeksi pakkaustensa kuvankäsittelyn vuoksi. Ketju pahoittelee asiaa ja kertoo muuttavansa pakkausten kuvitusta.

7.9.2017 17:19

Saksalaisketju Lidl joutui viikonloppuna otsikoihin ja sosiaalisen median puheenaiheeksi ympäri Eurooppaa. Syynä on ketjun omien, kreikkalaisia elintarvikkeita käsittävien Eridanous-tuotteiden markkinointi.

Eridanous-brändin sinivalkoisiin pakkauksiin on kuvattu Kreikan Santorinin saarella sijaitsevat ortodoksiset Ylösnousemuksen kirkko Anástasis ja Pyhän Spyridonin kirkko. Pakkausten kuvista on kuitenkin poistettu sinikupolisten kirkkojen ristit.

Katso itse: ylemmässä kuvassa aito maisema Santorinilta, alla Lidlin mousaka-pakkauksen kuva:

Ristit on poistettu Suomen lisäksi ainakin Iso-Britanniassa, Belgiassa, Ranskassa ja Alankomaissa myynnissä olevista brändin tuotteista.

Asiasta on uutisoinut muun muassa brittilehti Mirror. Ensimmäisenä kuvankäsittelystä kertoi belgialainen tv-kanava RTL.

Lidlin edustaja kertoi Mirrorin mukaan, että ketju haluaa pysytellä neutraalina, ja on sen vuoksi päätynyt kyseiseen ratkaisuun.

Myös Suomen Lidlin Facebook-sivuilla on kommentoitu asiaa ja pyydetty ketjua vastaamaan, miksi ortodoksikirkon symbolit on poistettu.

– Eridanous-tuotteita on myyty Lidleissä ympäri Eurooppaa yli 10 vuotta, pääosin Kreikka-teemaviikkojen aikana. Kreikka-teemaviikko päättyy myymälöissämme tänään. Kymmenen vuoden aikana merkin tuotepakkausta on muutettu useasti, ja uusimmissa pakkauksissa kreikkalaista maisemaa esittävässä kuvassa kirkon katolta puuttuu risti, Lidl kertoi kannanotossaan torstaina.

– Tämä oli selkeä virhe ja pyydämme anteeksi. Haluamme painottaa, että pakkauksen kuvitus ei ole tietoinen kannanotto. Tulemme muuttamaan Eridanous-pakkkauksien kuvitusta, ketju lupaa.

Lidlin ratkaisu on närkästyttänyt ortodoksikirkon johtoa kansainvälisestikin.

Prahan arkkipiispa Dominik Duka osoitti sunnuntaina Kreikan Prahan-suurlähettiläälle julkisen kirjeen, jossa hän otti kantaa Lidlin tuotepakkausten kuvankäsittelyyn.

– Tämä on ennennäkemätön ja moraaliton teko. Vaikka kyse on toistaiseksi ”vain” kuvista, on olemassa pelko siitä, että oikeat ristitkin poistetaan pian kirkoista, Duka kirjoitti Greek Reporter -lehden mukaan.

Lidlillä on myymälöitä 27 maassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit