Mahtava majoneesi ilman munaa – valmista alle minuutissa

Julkaistu:

Dipit
Sipsikaljavegaanit yllättävät jälleen.
Vegaaninen eli ei-eläinperäinen ruokavalio on kasvattanut viime aikoina suosiotaan myös Suomessa. Suuri kiitos tästä kuuluu muun muassa Facebookin aktiiviselle Sipsikaljavegaanit-ryhmälle.

Kyseisessä ryhmässä sen jäsenet jakavat esimerkiksi vegaanisia ruokareseptejään ja kertovat löytämistään vegaanisista tuotteista.

Nyt ryhmän perustaja Terhi Heimonen on kirjoittanut yhdessä Paula Heinosen ja Inna Somersalon kanssa Sipsikaljavegaanin kirjan (Like), jossa kerrotaan reseptejä kaikenlaisiin vegaanisiin ruokiin, alkaen dipeistä ja päättyen jälkiruokiin.

Monet majoneesin ystävät tietävätkin, että kyseiseen kastikkeeseen kuuluu tavallisesti kananmunaa. ”Sipsarit” ovat kuitenkin keksineet tästäkin, kuten esimerkiksi makkaraperunoista, oman versionsa.

Kun valmistaa ensin vegaanisen majoneesin, voi sitä käyttää pohjana erilaisiin dippeihin ja kastikkeisiin, kuten valkosipuliaioliin ja chilimajoneesiin. Ohessa pari reseptiä uutuusteoksesta.

Majoneesi

1 dl maustamatonta soijamaitoa

3 dl rypsiöljyä

1 tl sitruunamehua

suolaa maun mukaan

Kaada soijamaito, sitruunamehu ja suola tehosekoittimeen. Valuta öljy sekaan ohuena nauhana koneen käydessä.

Valkosipuliaioli

2 valkosipulinkynttä

1 dl valmista tai itse tehtyä vegaanista majoneesia (kts. yltä)

1 tl sitruunamehua

mustapippuria myllystä

1/8 tl suolaa

Murskaa valkosipulinkynnet veitsen lappeella, kuori kynnet ja leikkaa hienoksi murskaksi. Sekoita ainekset keskenään. Anna maustua kylmässä hetki.

Aioli maistuu esimerkiksi hampurilaisen välissä ja lohkoperunoiden tai etikkapottujen seurana.

Chilimajoneesi

3 rkl vegaanista majoneesia

½–1 rkl sriracha-chilikastiketta

Sekoita ainekset ja anna maustua hetki.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt