Tee kotona mahtavat bataattiranskalaiset – tämä ohje vie kielen mennessään! - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Tee kotona mahtavat bataattiranskalaiset – tämä ohje vie kielen mennessään!

Ranskalaisten päälle ripotellaan persiljaa ja raastetaan juustoa.

Julkaistu: 28.8.2017 19:11

Bataattiranskikset toimivat aina!

Erilaiset bataattiruoat ovat olleet viime vuosina kovassa huudossa. Tämän vuoksi bataattiranskalaisetkaan eivät ole useimmille meistä enää tuntematon käsite.

Mikäli et ole vielä kokeillut tehdä itse kyseisiä ranskalaisia, voit kokeilla niitä esimerkiksi oheisella reseptillä.

Kyseinen ohje on ruotsalaisen Martin Nordinin uutuusteoksesta Vegeburgerit (Kustannus-Mäkelä), jossa hän kertoo reseptejä erilaisiin kasvishampurilaisiin – sekä tietysti niiden lisukkeisiin.

Paahdetut bataattiranskalaiset juuston kera

Tarvitset:

4 isoa bataattia

3 rkl maapähkinäöljyä

suolaa

2 valkosipulinkynttä

3 rkl voita

2 rkl persiljaa hienoksi silputtuna

50 g kovaa sveitsiläistä Belper Knolle -juustoa tai parmesaanijuustoa

Tee näin:

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Paloittele bataatit ½ cm:n paksuisiksi suikaleiksi (niitä ei tarvitse kuoria). Levitä suikaleet leivinpaperilla suojatulle uunipellille. Pyöräytä päälle öljyä ja suolaa. Paahda bataattisuikaleita uunissa 20–30 minuuttia. Sekoittele silloin tällöin.

3. Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa ne veitsenterän tylsällä puolella. Laita valkosipuli kylmään kattilaan yhdessä voin kanssa. Sulata voi miedolla lämmöllä. Siirrä kattila pois levyltä ja anna seistä muutaman minuutin, jotta valkosipulin maku imeytyy voihin. Kaada kirkastettu voi kulhoon (heitä pohjasakka ja valkosipuli pois).

4. Laita ranskalaiset vadille, lusikoi kirkastettu voi päälle ja ripottele persiljaa mausteeksi ja koristeeksi. Raasta vielä juusto päälle ja tarjoa.

Belper Knolle on pieni kova juusto, joka muistuttaa ulkonäöltään tryffeliä. Juusto sopii erinomaisesti ranskalaisten päälle raastettavaksi!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit