Kukkakaalitalkoot leviävät Suomessa – näillä resepteillä saat superhalvasta kasviksesta mahtavia herkkuja - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Kukkakaalitalkoot leviävät Suomessa – näillä resepteillä saat superhalvasta kasviksesta mahtavia herkkuja

Kukkakaaleja saa nyt erityisen paljon ja erityisen edullisesti.

Kukkakaalipihvi maistuu lihansyöjällekin.­

23.8.2017 18:42

Helsingin Sanomat kertoi viime viikon loppupuolella, kuinka suomalaiset kukkakaalin viljelijät ovat juuri nyt pulassa: kylmä kesä kypsytti kaalisadot yhdessä ryppäässä, minkä vuoksi niiden myynti on vaikeaa ja useita kaalisatoja on jopa jätetty tämän vuoksi peltoon mätänemään.

Koska tarjonta on ylittänyt kysynnän, myydään kukkakaaleja tällä hetkellä huomattavasti tavallista halvemmalla.

Uutinen sai suomalaiset liikkeelle ja loi sosiaaliseen mediaan hashtagin #kukkakaalitalkoot. Markkinointi & Mainonta -lehden mukaan hashtagin keksi ensimmäisenä Liemessä-ruokablogia kirjoittava Jenni Häyrinen sen jälkeen, kun hän näki Satokausikalenterin jakaneen HS:n uutisen Facebookissa.

Tämän jälkeen hashtag lähti leviämään useissa sosiaalisen median kanavissa, kuten Twitterissä, Instagramissa ja Facebookissa. Mukaan ovat lähteneet niin ruokabloggaajat, tavalliset suomalaiset kuin yrityksetkin, kuten Valio, Atria sekä S- ja K-ryhmä.

Kaikkien talkoisiin lähteneiden tavoite on sama: innostaa ja jakaa herkullisia kukkakaalireseptejä, jotta kaaleja ei tarvitsisi jättää pelloille pilaantumaan.

Kirjoita siis someen #kukkakaalitalkoot ja katso, millaisia ideoita muut suomalaiset ovat keksineet. Itse voit lähteä mukaan esimerkiksi jollakin seuraavista Ruokalan kukkakaaliresepteistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit