Ajankohtaista

Onko Michelin-tähti ravintolalle taakka? Huippukokki kertoo, miksi ravintola voi kieltäytyä kunniasta

Julkaistu:

Michelin-tähdet
Ravintoloitsija Erik Mansikka kertoi Radio Rockilla, miksi jotkut ravintolat saattavat kieltäytyä Michelin-tähdestä.
Turkulainen keittiömestari Erik Mansikka kävi torstaina Radio Rockin Korporaation Harri Moision ja Kim Sainion vieraana.

Vuoden kokiksi vuonna 2013 valittu Mansikka pyörittää nykyään Turussa arvostettua ravintola Kaskista, joka pääsi myös ainoana Helsingin ulkopuolisena ravintolana mukaan mestariluokkaan Michelin Nordic Guide -ravintolaoppaassa.

Mansikan mukaan hänen oman ravintolansa tekemisiä eivät kuitenkaan Michelin-tähdet sanele.

– Minusta se tähti on niin absurdi ajatuskin meidän vaneriseinäiseen ravintolaan, jossa työt tehdään nöyrästi rennolla meiningillä. Siellä on sellainen Kaskis-meininki, ei sillä tähtiä haeta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jotkut ravintolat saattavat kokea Michelin-tähdet jopa taakaksi niiden antaman liian hienon mielikuvan vuoksi.

– Se on ihan totta, että mielihän siinä muuttuu heti, että ravintola on liian kallis, eikä sinne voisi tulla enää shortsit jalassa.

Mansikka kertoo tietävänsä myös ravintoloita, jotka ovat kieltäytyneet Michelin-tähdestä säilyttääkseen asiakkaansa.

– Huhujen mukaan tällaisia paikkoja on myös Suomessa, mutta en lähde niitä tässä spekuloimaan, hän sanoo.

Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta. Radio Rock ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt