HS testasi 10 eineslihapullaa – voittaja erottui persoonallisella maullaan

Helsingin Sanomien testissä kaksi oli ylitse muiden.

Eineslihapullat ovat monille tuttua arkiruokaa.

11.8.2017 17:26

Helsingin Sanomat testasi kymmenen erilaista kaupan eineslihapullaa. Testi toteutettiin sokkotestinä ja lihapullat maisteltiin mikrossa lämmitettyinä. Kolmihenkinen raati arvio pyörykät tähdillä, yhdestä viiteen.

Testin voittajaksi selviytyivät Saarioisen Herkkupyörykät neljällä tähdellä. Kyseiset lihapullat erottuivat persoonallisella maullaan, joka poikkesi selvästi muista pyöryköistä. Lihaa kyseisissä pyöryköissä on 56 prosenttia.

Voittajapyöryköitä arvioitiin muun muassa seuraavin sanoin:

”Rouhean röpelöiset pyörykät muistuttavat hieman falafeleja. Niiden tuoksussa on jännittävää mausteisuutta, joka jatkuu maussa asti. Pullien mausteisuus erottaakin tuotteen selvästi muista valmislihapyöryköistä.”

Toiseksi testissä sijoittuivat myöskin neljällä tähdellä Kivikylän Palvarin lihapyörykät. Makunsa puolesta pyörykät edustivat perinteisempiä lihapullia. Näissä pullissa lihaa on 88 prosenttia. Saarioisen pyörykät nousivat kuitenkin voittoon persoonallisemman makunsa vuoksi.

Taakseen nämä pyörykät jättivät muun muassa HK:n Mummon lihapullat sekä Kokkikartanon Lihapullat. Testin jumboksi jäivät X-tran Lihapullat yhdellä tähdellä.

Myös Ilta-Sanomissa on testattu eineslihapyöryköitä. Joulukuussa tehdyn testin voiton vei HS:n testissä toiseksi tullut Kivikylän Palvarin lihapyörykät, joita kuvailtiin seuraavin sanoin:

”Tämä on ensimmäinen, joka tuoksuu oikeasti hyvältä. Mausteet maistuvat selkeästi, ja kivan savuinen jälkimaku. Juuri oikea suutuntuma, jäntevä. Heittämällä paras tähänastisista.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit