Rapujuhlat tiedossa ja sormi suussa? Näin rapu syödään – yksityiskohtaiset ohjeet - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Rapujuhlat tiedossa ja sormi suussa? Näin rapu syödään – yksityiskohtaiset ohjeet

Joko olet päässyt käymään rapujuhlissa?

Julkaistu: 28.7.2017 15:09

Loppukesä on rapujuhlien aikaa.

Ravustuskausi on nyt kuumimmillaan. Jos et vielä tiennyt, kuinka ravut keitetään, voit tarkistaa asian Ruokalan reseptipankista:

Mutta mitä sitten, kun ravut on keitetty, miten ne pitäisi sen jälkeen syödä?

  1. Irrota sakset tyvestä ensimmäisen nivelen kohdalta

  2. Irrota pienempi haara, naksauta saksen kärki poikki rapuveitsessä olevan reiän avulla ja imaise liha suuhun.

  3. Naksauta isomman saksen kärki poikki rapuveitsessä olevan reiän avulla ja imaise mehu suuhun reiästä.

  4. Avaa saksen kylki rapuveitsen avulla ja irrota liha talteen.

  5. Väännä pyrstö irti keskiruumiista. Ota kiinni selkäpanssarista silmien takaa ja väännä panssari irti kokonaisena. Kaavi kuoren alla oleva kellertävä rapuvoi veitsellä suuhun tai lautaselle talteen.

  6. Pyrstöliha saadaan ulos kuorta avaamatta vetämällä se ulos pyrstön tyvestä. Jos pyrstöliha ei lähde irti, pyrstön lihaosan voi irrottaa ottamalla pyrstön molempiin käsiin ja painamalla kuoren irti toisesta sivusta. Apuna voi käyttää rapuveistä. Pitämällä rapua selkäpuoli alaspäin varmistetaan, etteivät hyvät mehut valu hukkaan.

  7. Mätipallot irrotetaan naarasravuista ja syödään erikseen.

  8. Pyrstölihan päällä oleva lihassuikale irrotetaan ja sen alla oleva suoli poistetaan. Tämän jälkeen pyrstöliha on valmis syötäväksi.

Ravun voi syödä joko sitä mukaa kuin lihaosia irtoaa tai laittaa lihat voilla voidellun paahtoleivän päälle. Suolen ohella vatsalaukku on ainoa kohta ravusta, joka ei kelpaa syötäväksi.

Lisää ohjeita rapujuhlien järjestämiseen voit lukea Ruokalan sivuilta. Esimerkiksi kattausvinkkejä löydät täältä ja ohjeet ravunroippeiden jatkokäyttöön voit lukea täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit