Näin muutat minkä tahansa vihanneksen riisiksi - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Näin muutat minkä tahansa vihanneksen riisiksi

Kukkakaalin lisäksi riisimäiseen muotoon voi muokata muitakin vihanneksia.

Kukkakaaliriisi näyttää hätkähdyttävän paljon oikealta riisiltä.­

12.7.2017 16:02

Muistatko vielä kukkakaalipizzan? Parin viime vuoden sisällä keksitty ruokalaji on siitä erikoinen, ettei siinä käytetä ollenkaan jauhoja, vaan sen pohja valmistetaan kukkakaalimurusta.

Kukkakaalin muokkaaminen muruksi ja riisimäiseksi lisukkeeksi onkin siis jo tuttu juttu monille ihmisille. Erityisesti niille, jotka ovat halunneet vähentää viljan kulutusta ruokavaliossaan.

Epicurious-sivuston mukaan kukkakaali ei kuitenkaan ole ainoa vihannes, joka muokkaantuu mainiosti myös riisimäiseen muotoon.

Tosiasiassa lähestulkoon kaikki kiinteät vihannekset voi muuttaa riisiksi. Tällaisia ovat esimerkiksi kaali, parsakaali, porkkana ja bataatti.

Lopputulos on herkullinen ja terveellinen vaihtoehto riisille. Lisäksi makuakin on paljon enemmän kuin tavallisessa valkoisessa riisissä.

Seuraavan ohjeen avulla muokkaat vihanneksesi riisiksi:

Murenna vihannes

Leikkaa haluamasi kiinteät vihannekset tarpeeksi pieniksi palasiksi, jotta ne mahtuvat sisään monitoimikoneesi syöttösuppilosta. Mikäli koneestasi löytyy erillinen raastinosa, saat helposti sen avulla pienennettyä vihannekset riisimäisiksi.

Murustamisen voi tehdä myös tavallisella terällä, kunhan lisäät vihannesta vain vähän kerrallaan ja kaavit sitä kulhon reunoilta aina niissä väleissä, kun et käytä konetta.

Jos et omista monitoimikonetta tai muuta vastaavaa laitetta, voit murustaa vihanneksen myös tavallisella raastinraudalla. Muista käyttää tähän raastimen keskikokoisia reikiä.

Kypsennä murustettu vihannes mikrossa

Vihannesriisi valmistuu näppärästi mikroaaltouunissa. Kaada siis riisi kulhoon, sekoita joukkoon ruokalusikallinen oliiviöljyä, laita mikronkestävä kansi päälle ja laita mikroon noin kolmeksi minuutiksi, riippuen laitteesi tehosta.

Myös vihanneksissa voi olla eroja. Esimerkiksi bataatti voi vaatia pidempää lämmitysaikaa kuin vaikkapa kukka- tai parsakaali. Jos vihannesmuru ei siis ole täysin kypsää vielä kolmen minuutin lämmityksen jälkeen, jatka lämmittämistä 30 sekunnin pätkissä. Muista sekoittaa välillä.

Syö riisin tapaan

Vihannesriisiä voi käyttää kuten tavallista riisiä. Kokeile sitä esimerkiksi risotossa tai salaateissa. Tai sitten voit valmistaa vaikkapa juuri sen kukkakaalipizzan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit