Tällä ohjeella Kaarina voitti letunpaiston SM-kisat – ainesosat on lisättävä oikeassa järjestyksessä - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Tällä ohjeella Kaarina voitti letunpaiston SM-kisat – ainesosat on lisättävä oikeassa järjestyksessä

Nämä letut ovat niin hyviä, että maistuvat myös sellaisinaan. Makeannälkäisille on kuitenkin hyvä varata hilloa ja kermavaahtoa.

Julkaistu: 6.7.2017 7:43

Letunpaiston Suomen mestari neuvoo täydellisen lettureseptin.

Täysmaito, ohrajauhot ja tarpeeksi pitkä turvotusaika. Siinä tärkeimmät seikat, joilla Kaarina Korhonen voitti Suomen mestaruuden letunpaistossa. Hänen mielestään muurinpohjalettujen taikinaa on syytä turvottaa jopa viisi tuntia – tosin lyhyemmälläkin ajalla pääsee kelvolliseen lopputulokseen.

Tärkeää on myös lisätä taikinaan sekä vehnä- että ohrajauhoja. Kevytmaito voi sopia kahviin, mutta lettutaikina tehdään raaka- tai täysmaitoon, Korhonen muistuttaa.

Aineiden lisäämisen järjestykselläkin on merkitystä, sillä kananmuna ja suola lisätään seokseen vasta juuri ennen paistamisen aloittamista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit